Hur installerar jag en 2008 Toyota Highlander Tow Wire Harness?

När rätt utrustad, har ditt 2008 Toyota Highlander en maximal dragkapacitet på 5000 pounds. För denna mycket vikt du kommer att behöva minst en klass III skumt och en släpvagn elektrisk anslutning. Lagen kräver ett grundläggande system för markör, signal-och bromsljus att färdas på allmän väg. Av den anledningen är det klokt att inspektera och testa din släpets lampor före varje resa. Du kan koppla ett nytt fyrvägs-kontakten till Highlander med några vanliga verktyg. Saker du behöver
Skruvmejselsats
12-volts testlampa
4-poliga kablage
Scotchlok trådanslutningsdon
Buntband
Eltejp
Visa mer Instruktioner
1

Vrid tändlåset till "Power On"-läge utan motorn igång. Slå på positionsljus.
2

Öppna bakluckan och ta bort skruvarna som håller fast bakljusaggregat till fordonet. Dra ledningarna pluggar ur sina hålor.
3

Anslut krokodilklämman av 12-volts testlampa till en ren metall anslutning nära en av bakljusen. Detta kommer att fungera som en universell marken.
4

Probe trådarna med andra klippet så att du vidrör metallen ledaren. När testet lampa lyser du har upptäckt kraftkällan för positionsljus. Upprepa dessa steg för att hitta kraften för höger och vänster signal
5

Använd Scotchlok kontakter att gå med sele kablarna till bakljus trådarna i följande färg mönster:. Gröna ledningen (höger blinkers), gula ledningen (vänster blinkers), brun kabel (positionsljus) och vit kabel (fordons jordanslutning). Manövrera Scotchlok kontakter genom att placera en tråd i varje spår och stänga spärren tills den låses. Detta kommer att göra en elektrisk förbindelse mellan de två.
6

Tryck sele kontakten genom bakljus uttaget bakom kanten av ett inre organ panel och i bagageutrymmet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86630.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.