351W Performance Tips

Ford 351W (Windsor) Motorn är en tall-däck version av Fords legendariska 302, och använder många av samma delar. Den 351W s är idealiska för dem som vill ha high-end hästkrafter på en 302, men behöver eller vill ha den low-end vridmoment av 351. En av 351W största förtjänster är att det lätt kan bli uttråkad och strök för big block cubic inches, och passa in i ett litet-block motor. Planen
p Det finns två grundläggande sätt att få ut det mesta av din 351W, forcerad induktion, eller mer cubic inches. Vilken är bäst för just din applikation är ärligt en fråga om personlig preferens, som någon allvarlig forcerad induktion (turbo eller kompressor) kommer att kräva riva ner av motorn för att byta ut stavarna och kolvar, ändå. Lika lätt som det är att ha blocket bearbetas för att acceptera en stroker vev, är det värt att överväga både fler kuber och överladdade. Mer cubic inches minskar boost lagg (på turbo uppställningar), och gör att du kan köra lägre lyft för samma mängd producerad av makten.
Parts och Block

Att bygga en 427 stroker, är allt du verkligen behöver en modifierad 400M vevaxel, Chrysler 360 stavar och en uppsättning anpassade Chevrolet 283 kolvar. Tro det eller ej, är detta sammelsurium av delar den accepterade receptet för att göra stora kuber i en 351W, och utgör grunden för PAW s 427 stroker kit.

Att göra allting, måste du ha vevaxeln s rod tidskrifter off-set mark till 2,124 inches att passa 6 tums Chrysler stänger, vilket ger dig en massiv 4.125 stroke. Du behöver också ha veven s motvikter bearbetas ner för att rensa 351W blocket, och har själva blocket uttråkad .060 över. Har åsen på framsidan av vevaxeln bearbetas ner, gör det möjligt att acceptera en längre woodruffkilen för harmonisk balansaxel montering. Du kommer att behöva en hög flödande uppsättning eftermarknaden cylinderhuvuden, Trick Flow Twisted Wedge Heads är ett bra val. Sugmotor, bör denna combo får du mer än 500 hästkrafter.
The Turbos
p Om du tar skräp-yard strategi, kommer du behöver ett par Garrett T03 turbos från 1986-1986 Thunderbird TurboCoupe. Om du inte vill krypa runt i smutsen, kan dessa turbos vara inköp för så lite som $ 250 på nätet (ombyggd), som i januari 2010.

En av de största cash sparare för alla Windsor motorn är faktum att dess avgasgrenrör är symmetriska, vilket innebär att de avgasgrenrör enkelt kan skruvas på upp och ner för att göra för en billig och killer twin-turbo setup. När du ställer, kom ihåg att en psi av boost är oftast värt cirka åtta procent mer hästkrafter. Detta innebär att din twin-turbo 427 kan köras på en ganska tam sju till 10 psi, och kommer fortfarande att sätta dig in i 800-900 hästkrafter (med en jordförflyttning vridmomentkurvan), när du kör på 93 oktan pumpar gas. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83744.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.