Hur man avgör storlek Bil Inverter

Bil växelriktare bump huvudsak upp spänningen från ett 12 volts källa, den exakta spänningen som finns i bilar, till den standard 120 volt växelström nätström. Detta ger hushållsapparater möjlighet att köra på bilens elsystem. Alla omriktare är betygsatt av effekt och om du har strikt elsystem så kan du göra en enkel watt för watt omställning att få rätt växelriktare för dina behov. Elmotorer har surge effekt på start-up och som måste beaktas för varje ekvation som kommer att hitta rätt inverter. Saker du behöver
12 volts elsystem
Bil inverter
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vad du ska använda en växelriktare för som ditt första steg . Till exempel, kan ej pulserande elektronik som lampor, förstärkare och bärbara datorer vara praktiskt taget matchas watt till watt med en inverter. Till exempel kommer en 100 watts glödlampa behöver minst en 100 watts inverter.
2

ta hänsyn till om du arbetar med ventilavledare elektronik. En 100 watts elmotor kan ökningen till 300 watt under uppstart, så att du skulle behöva minst en 300 watts inverter för att täcka det nystartade uppsving.
3

Bestäm storleken av generatorn du behöver för din effekt ansökan. Tänk på att generatorer är betygsatt av ampere. Basen ekvation för att bestämma watt till ampere lyder så här: AC Watts på apparaten du vill köra dividerat med 12, sedan multiplicera det med 1,1 = DC ampere. Den slutliga DC amp beräkning kan inte överstiga den totala amp betyg på din generator.
4

Starta eller överspänningsskydd laster multiplicera mängden watt. Multiplicera Watts från start ladda upp för att räkna ut AC Watts. Vid beräkning av minsta generatorn strömstyrka behövs, blir det totala wattal siffra införd i basen ekvationen i steg tre.
5

Beräkna stor apparat starta laster genom att multiplicera den totala belastningen i ampere vid 120 volt. Du behöver en inverter för att täcka hela start belastning wattal.
6

Bestäm kontinuerliga belastningar genom att multiplicera ampere per watt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83659.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.