Hur man bygger en V8 motor för bränsle körsträcka

Det finns många olika sätt att bygga en motor, men resultaten i någon arena allmänhet kokar ner till en sak: effektivitet. De flesta bilmotorer extrahera endast 30 procent av energin i bensinen de förbrukar, resten av energin går till spillo genom värme, ljus och hög hastighet avgaser. Medan den gemensamma uppfattningen är att den minsta möjliga cylindervolym ger den bästa bränsleekonomin, detta är bara sant om motorn fortfarande producerar tillräckligt med kraft för att flytta fordonet. Det idealiska skulle vara att bygga en motor som ändrar förskjutningen för att passa omständigheterna. Instruktioner
1

Skaffa en begagnad 305-kubik-tums förskjutning små block Chevrolet, en 302cid (5,0-liters) Ford, eller en 318 Chrysler LA-serie motorn. Skicka motorblocket till en verkstad som ska skalas ner, rengöras och testas för sprickor. Har verkstaden montera blocket med stål vevstakar och smidda 9-till-1 kompressionsförhållande kolvar, pulverlackerad med keramik för värmeisolering. Om du syftar till att bygga över 350 hästkrafter med en 305 eller 318, kommer du antagligen att installera ett stål vevaxel och stålstänger. Du kan montera blocket, men att betala de extra pengar för en motor affär att bygga det kommer att köpa allvarliga fred-of-mind.
2

Bolt en uppsättning av modern, snabb bränna, high-virvla runt cylinder huvud till motorblocket. För Chevrolet, använder en uppsättning av 1990 LT1 Vortec huvuden, Ford borde få GT40P huvuden från en sen 1990-talet Explorer, och Chrysler 318 motorn kommer att vara mest effektiva med en uppsättning av sen modell Magnum huvuden. Täta huvudet på blocket med en uppsättning av krom-moly Topplocksbultar. Obs: Om du bygger en 318 med Magnum huvuden, beställa en uppsättning anpassade längd stötstänger från Mopar Performance
3

Skjut en hydraulisk rullregel i blocket med största möjliga lob separation. vinkel: minst 114-116 grader. Annars bör du cam ha ca 190 grader duration vid 0.050 tum lyft på insug och avgas, och inte mer än 0,300-tums lyft på insug och avgas. Valfritt antal lager LT1, kommer 5,0-liters eller Magnum kamaxlar fungerar, så shoppa runt för att hitta den minsta möjliga. Släpp matchande eftermarknaden eller stock lyftare rulle i lyftaren hålen och skruva en uppsättning fullt rollerized vipparmar till cheferna. Använd 1,5-till-1 vipparmar på intaget, och 1,6-till-1 vipparmar på avgassidan.
4

Bolt en långkörare, multi-point bränsleinsprutning insugningsröret till cheferna . För Chevy, använd en Tuned-Port Injection (TPI) inställning, använd en standard 5.0-liters EFI grenrör på Ford, och en sen modell Magnum grenröret på Chrysler. Anslut en uppsättning av injektorer stock bränsle in i förgreningsröret. Montera resterande bränsle-insprutning utrustning och tändsystem,. Förfarandet kommer att variera kraftigt från motorn
5

Installera en twin-turbo system med två små turboaggregat, flyter inte mer än ca 350 cfm (cubic- fot per minut) luft vardera. De bör använda interna Wastegates. Eftermarknaden är utbredd med turbo kit till Ford och Chevy motorer, men kit för Chrysler är mer sällsynta. I varje fall är den grundläggande installationen proceduren att skruva turbo grenrör till cheferna, skruva turbos till grenrören, och sedan kanal turbo uttag till intag spjällhuset, med hjälp av den medföljande VVS.
6 < p> Installera ett vatten /metanol insprutning kit för att kyla förbränningsrummet, och ge extra bränsle för att hålla motorn från att explodera i boost. Installation förfaranden varierar beroende på motor och kit, men omfattar i allmänhet sätter en eller flera vatten /metanol injektorer i det uppsving röret, som förbinder injektorerna till den elektroniska vatten solenoiden, och driva ett linje vattentillförsel från en reservoar tank till solenoiden.

7

början av motorn med en elektrisk fläkt och elektrisk vattenpump. Om du kan göra utan servostyrning, kommer att eliminera servopumpen netto du märkbara förbättringar i bränsleekonomi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86103.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.