Hur man installerar en Auto Meter

Installera en Auto Meter är vag i så mycket som det finns tre vanligaste Auto Meter mätare: oljetrycket, vattentemperatur och voltmetern. Med instrument i motsats till ett misslyckande ljus är fördelaktig. Med instrument, kan man förutse ett misslyckande på grund av onormala instrument indikationer och därmed leda ett misslyckande av vid passet. En belysning av ett misslyckande lampa indikerar katastrofen redan har slagit. Saker du behöver
Skruvnyckelsats
Wire crimpers
Låda med diverse Terminalanslutningarna
Roll av 16-gauge wire
stjärnskruvmejsel
Box Drill
av borrkronor
Volt mätare
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

hitta en plats för mätaren konsol som kommer att innehålla alla tre mätare. Förutsättningarna för en bra plats monteras enkelt, väl synlig och tillräckligt utrymme på baksidan av konsolen för kabeldragning.
2

Håll markören mot instrumentbrädan och markera skruvhål för borrning. Ta bort fästet och borra hål för att installera skruvarna för bromsen.
3

Bolt fästet till den valda platsen med de medföljande skruvarna. Dra åt bultarna med stjärnskruvmejsel.
Installation av Oljetrycksmätare
4

bort mätaren från förpackningen och lägg ut alla koppel för oljetryck mäta. Lyft huven och lokalisera avsändaren oljetryck. Det kommer att vara nära oljefiltret i de flesta fall.
5

Ta bort den elektriska kontakten och avsändaren använder en skiftnyckel. Installera lämplig adapter. Adaptern kommer att träs in i öppningen som orsakas av avlägsnandet av avsändaren.
6

Sträck klara plaströr ut att räta ut det. Montera locket över änden av röret följt av den lilla hylsan. Skjut slangänden till adaptern, och samtidigt trycka på slangen i adaptern, tråden locket på och dra åt med en skiftnyckel.
7

Kör återstående slangen borta från alla värmekällor och vassa föremål . Sätt i slangen genom en åtkomstöppning i brandväggen. Inifrån bilen, dra slangen genom mätaren hålet i monteringspanelen.
8

Skjut locket och hylsan på insidan änden av slangen. Skruva på locket och hylsaggregatet på oljetrycksmätaren. Dra åt locket för att mäta montering.
Installation av Vattentemperaturmätare
9

bort mätaren vattentemperaturen från förpackningen och försiktigt varva ner i metallrör. Röret är fyllt med en gas, så böja slangen så lätt som möjligt. Förläng slangen så rakt som möjligt.
10

Sätt metallröret genom framsidan av mätarpanel och genom en öppning i brandväggen. Tryck försiktigt slangen genom hålet mot motorn kontinuerlig rörelse under huven för att hjälpa röret att glida genom brandväggen. Dra nog av röret genom brandväggen för att nå kontakten insugningsröret intill termostathuset. Du kommer att behöva en extra fot rör vid termostathuset.
11

Separat adaptrarna i satsen som tilldelats för installation av kylvätsketemperatur avsändaren. Rätt adapter kommer kunna skruvas in i hålet i grenröret, intill termostathuset, utryms av pluggen.
12

Ta bort pluggen från grenröret och trä mässing adaptern i grenröret och dra åt. Thread kylmedeltemperaturen glödlampan och mössa i adaptern och dra åt.
Installation av Volt Meter
13

Hitta en varm tråd som har kontinuerlig spänning med nyckeln off. Voltmetern har två sladdar och är ansluten till en tråd med kontinuerlig effekt. Använd voltmetern för att söka efter en tråd med kontinuerlig effekt. Läget varierar alltför drastiskt genom fordonets år, märke och modell för att ange en viss plats. Det enklaste tråden att använda är den tråd som är konsekvent på alla bilar: makten matningen till tändningen. Denna tråd är belägen under instrumentbrädan vid basen av rattstången. Testa om makten på terminalerna vid stora elektriska kontakten. När en kontinuerlig effekt tråd ligger, markera den.
14

bort minuskabeln från batteriet. Skär den varma tråden tidigare funnit. Unravel tråden bifogas det nya voltmeter. För in kabeln genom det främre hålet på mätarpanel och köra trådarna över till tråden du bara klippa.
15

Crimp de blåfärgade tråd kontakter på båda voltmetern trådarna. Stick den ena sidan av den skurna tändningskabeln till en av den öppna änden av den blå-färgad tråd kontakten. Gör samma sak för den andra kabeln. Strömmen ska nu resa från klippa tråd genom voltmetern och tillbaka till den motsatta änden av snittet tråd.
Wiring belysningsljuset
16

Wire alla röda ledningar på baksidan av mätarna tillsammans med kabelanslutningar med ett undantag. Den sista trådanslutningsdon bör ha en separat 16-gauge wire ca 2 meter lång. Detta kommer att vara den varma tråden för belysningen.
17

Tryck mätarna i sina individuella hål i mätarpanel. Montera klämmorna över reglarna tillhandahålls. Skruva i muttrarna och dra åt dem.
18

fast den röda strömkabeln till någon tråd som har makten med nyckel på. Bifoga en elektrisk kontakt till slutet av den svarta kabeln (från mätaren), sedan skruva denna tråd till en bra jord (metall del av fordonet).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83264.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.