Hur koppla in en bil Subwoofer hemma

Stereo-system är minst lika enkelt som de flesta andra singel-tillbehör elsystem - men de är fortfarande elektriska system. Fysiskt ledningar systemet är den lättaste delen av installationen. Resten av det är att veta vad du arbetar med och räkna ut vad du ska ansluta till vad och på vilket sätt. Men när du vet vad alla dessa siffror och betyg på förstärkare och högtalare menar, processen ganska mycket förklarar sig. Saker du behöver
Basic kabelsats
Högtalarkabel
Visa fler instruktioner
1

Bestäm din förstärkarens minsta stabil impedans (i två-kanals-läge) i ohm av resistens. Du kommer vanligtvis att hitta stabila impedans mellan 1 ohm för en kraftfull förstärkare och 5 och 10 ohm för en mindre kraftfull. Ju lägre amp stabila ohm rating, desto mer ström den kan sända genom en enda kanal utan stekning. För detta exempel kommer vi att använda en förstärkare med en 2-ohm minimum häftklammer impedans.
2

Kontrollera din subwoofer s ohm impedans. Detta fungerar på samma sätt som förstärkaren gör, en massiv, kraftfulla subwoofern har stora spollindningarna som ger lite motstånd till kraftflödet och en mindre högtalare ger mer motstånd. Detta kommer att avgöra om du behöver för att koppla de subs parallellt eller i serie.
3

Jämför din förstärkarens ohm rating till högtalarna ". Om högtalaren ohm läsning är lägre än förstärkarens, sedan ansluta den enda högtalare direkt till förstärkaren produktionen kommer steka din förstärkare. Du behöver en annan talare och du måste ansluta högtalarna i en serie krets i stället för en parallell krets
4

Anslut en parallell krets i precis det sätt du tror:. Anslut högtalarens pluspol till förstärkarens positiva terminal och högtalarens negativa kabeln till den negativa polen. Så länge ingen av högtalarna i ditt system har en lägre ohm rating än amp, då du vill ansluta dem direkt till amp terminaler. Detta kommer att ge dig den bästa chansen på spikning ner i marken-Stryk effekt du är ute efter.
5

Anslut den första delen en serie krets av ledningar pluskabeln på en högtalare till den positiva polen på din förstärkare. Anslut den negativa terminalen på den högtalaren till den positiva polen på nästa i serien. Om du bara behöver två högtalare för att uppfylla ditt amp s lägsta impedans, anslut sedan den negativa terminalen på den andra högtalaren till den negativa polen på din förstärkare.
6

Tråd som många talare i serien som du behöver att möta din förstärkare är minimal amp impedans. Anslut dem alla positiva till negativa, positiva till negativa, positiva till negativa med positiva och negativa terminalerna på högtalarna på ändarna av ditt seriekopplade till lämpliga terminaler på din förstärkare.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94863.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.