Fördelar med dubbelt avgassystem på Ford Diesels

Även Ford Powerstroke dieslar kommit med ett effektivt avgassystem från fabriken, har tid och testning visat att det finns definitivt utrymme för förbättringar. Även om man kan undra vad de potentiella fördelar det finns med att installera ett dubbelt avgassystem på någon motor med en enda Avgasröret (som är fallet med någon turboladdad motor), resultaten talar för sig själva. Hästkrafter

Dieselmotorer gillar Powerstroke kan generera enorma mängder energi med relativt lite arbete men kommer bara att bli så stark som sin svagaste länk. För en Powerstroke, är detta avgassystemet, vilket är endast lämplig för ett lager motor och är inte designa för att stödja extra kraft. Varje eftermarknaden 4-tums avgassystem gör makt över beståndet enhet, men stora duals är det sista ordet i flödet. Till skillnad från naturligt aspirerade motorer, turboladdade kraftverk gör bäst med helt obegränsad avgasflödet, vilket gör att turbon att buffra upp snabbare och göra mer makt. I och för sig är ett dubbelt avgassystem värt minst 20 hästkrafter, och du kan lägga till cirka fem till sju till om du har en ny turbo ned-rör för att gå med det. En del människor föredrar djupare ljudet av ett dubbelt avgassystem över singelrör, men det är en personlig preferens.
Exhaust Gas Temperature

En av de största fienderna till någon turbodiesel är höga avgastemperaturer (EGT). Detta är en biprodukt av begränsad avgasflödet, vilket orsakar fortfarande brinnande diesel för att fastna i turbon. Detta tillstånd förvärras av eftermarknaden dator tuners, som injicerar mer bränsle för att öka hästkrafter och kan snabbt leda till förstörda turbos och överhettade motorer. Genom sig själv, kan ett dubbelt avgassystem minska EGTS med över 200 grader, så att du kan injicera mer bränsle för ännu större vinster i hästkrafter.
Fuel Economy

Även installera en eftermarknad avgassystemet in i nästan alla fordon kommer att ge en ökning i bränsleekonomi, är effekten exponentiellt större när den appliceras på dieslar. En mer lättflytande avgaserna ger effektiv förbränning och turbo funktion, som håller brinnande bränsle inne i cylindrarna där det faktiskt kan göra nytta. Ett test utfört av Diesel Kraft tidningen illustreras som i kombination med ett nytt luftfilter och dator melodi, kan en powerstroke se vinster på mer än 100 hästkrafter vid hjulen och bränsle ökar ekonomin på över 5 miles per gallon. Även om detta inte skulle vara imponerande för de flesta fordon, det är otroligt när man tar hänsyn till att den genomsnittliga powerstroke endast ger ca 10 till 12 mpg i staden och 14 till 15 på motorvägen. Det är en massiv vinst på nästan 50 procent i bränsleekonomi och tre sekunder i kvartalet milen, allt för mindre än $ 1000 och en dag är värt arbetet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83714.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.