DIY: Lägga till ett extra batteri till din bil

Bilägare lägga till gadgets till sina bilar, alla typer av saker, från GPS-enheter till blomstrande stereoanläggningar och förstärkare. Dessa saker använder el, och massor av det. Så mycket så att det är mycket möjligt att hitta dig själv med ett batteri för död för att starta bilen efter bara några minuter att köra alla dessa fina elektroniska prylar med motorn avstängd. Ett botemedel mot detta problem är tillsatsen av ett andra batteri. Välj en plats

Ett av de större problemen med att lägga till ett annat batteri är att bestämma var att montera den. Den under-huven område de flesta bilar är så trångt att hitta en plats att montera ett batteri är nästan omöjligt. Börja med måtten på batteriet, höjd, bredd och längd. Lägg annan tum eller så att höjden för batterilådan, mer än att om parenteser måste tillverkas för att montera brickan i ett vågrätt läge. Om en plats att montera batteriet och facket inte kan hittas under huven, flytta till stammen. Det bör finnas gott om utrymme där för att montera den. Försök bara att plocka en plats där den minsta kontakt med trunk last kommer att göras och säkerhetsavstånden från metalldelar bil är möjlig.
Wiring det andra batteriet

att korrekt installera ett extra batteri, använd ett batteri isolator. Dessa enheter håller de två batterierna separerade när motorn inte är igång. Detta gör att dina elektroniska tilläggsutrustning för att dra ur reservbatteriet bara, lämnar full effekt av din ursprungliga batteriet finns att starta bilen när du är klar.

Oavsett under-huven eller i -trunk montering, montera alltid batterilådan till bilen med bultar, och batteriet med ordentliga begränsningar. En osäker batteri är farligt. Terminalerna kan få kontakt med metalldelar bil när ett batteri flyttar runt, skapar en möjlig brandrisk, och ett tungt batteri är en stor projektil i en olycka, eventuellt orsaka svåra skador.

Jorda negativa pol batteri till bilen ram eller kaross. Ta bort all färg på den plats där kabeländen kommer bult till bilen. Denna anslutning måste vara ren och tight.

Kör ett batteri kabel från den extra batteriets pluspol till batteriet isolator, som kan monteras under huven eller i trunken med det andra batteriet. Kör en annan kabel från pluspolen på det ursprungliga batteriet till rätt terminal på isolatorn, och en tredje kabel från startmotorsolenoiden till ingången på isolatorn. Tillbehör är ansluten till den extra batteri för att skydda den ursprungliga batteriet töms i en motor-off situation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83614.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.