Hur man byter en Shifter Knob

Byta ratt växelspaken i bilen kan bli nödvändigt om ratten blir skadad eller visar fula slitage. Placerad på toppen av växelspaken stången som driver manuell växellåda av bilar och lastbilar, är många växel knoppar gängad för att skruva på en gängad stång växelspak. Andra växel knoppar glider över stången och är säkrade med en insexskruv montering på ratten är baksidan bas. Denna uppgift vanligen kan slutföras på några minuter. Saker du behöver
ersätter shifter knopp
insexnyckel ställa
Visa fler instruktioner
1

Köp en shifter knopp som är avsedd för bilens märke och år . Skruva av befintliga shifter knoppen genom att vrida ratten moturs tills den är fri från växelspaken stången. Om ratten inte vill skruva, inte tvinga det. Den shifter ratten sannolikt fäst vid stången med en insexskruv montering.
2

Titta på undersidan av den befintliga ratten för en liten femsidig öppning, om ratten inte skruva från växeln växelstången. Denna öppning kan vara belägen i ratten eller stången, beroende på utformningen av fordonet. Sätt i korrekt storlek insexnyckeln i öppningen. Se till att verktyget är en tight passform. Vrid nyckeln moturs och lossa skruven tills du kan lyfta bort shifter ratten.
3

Installera den nya shifter knopp genom att vända de steg du använde för att ta bort det. Om din shifter knopp är gängad, skruva på stången, vrida medurs. Om din shifter knopp fäster med en insexskruv, skjut ratten över växelspaken stången sedan tillbaka skruven. Gör inte åt för hårt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84463.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.