Kan jag Förkorta min trailer Tongue att minska Trailer Sway?

Körning med släpvagn kan vara en svår utmaning, eftersom det innebär att bilda en trygg, säker och samordnad skumt som ansluter ett dragfordon och en släpvagn. Ett av de största problemen vid körning med släpvagn styr trailer gungning. Den är beroende av flera faktorer, t.ex. släpet vikt, däcktryck, kopplingen, den lås, och tungan vikt och dimensioner. Trailer Tongue

Ett sätt att styra trailer gungning är att säkerställa en tunga vikt är cirka 10 procent till 15 procent jämfört med släpvagnsvikten enligt California DMV. För femte hjul släpfordonstyper, är tungan vikt cirka 15 procent till 25 procent. Tungan längd, å andra sidan, vanligtvis mäter två gånger bredden av släpvagnens hjulet. En tunga som är för lång kan orsaka släpet att vara långsamma och svåra att manövrera, men om det är för kort, kan den orsaka släpet att svaja
Tongue viktmätning

Tungan vikt definieras som den gravitationskraft på hitch bollen av kopplaren. Den tunga vikten på mindre släp kan bestämmas med hjälp av en vanlig badrumsvåg. Vikten bör mätas när släpvagnen är redan laddad. Skalan är vanligtvis är placerat på toppen av en låda för att säkerställa att kopplingen är vägda vid dess normala bogsering höjd. En mer intrikat vägning metod med flera skala läsning kan vara nödvändigt för tyngre släpvagnar. Tungan vikt skalor är också tillgängliga för mer exakt skala mätningar.
Sway Fjärrkontroller

Sway anordningar finns som gäller motstånd mot släpet och bogsera fordonet för att minska effekterna av plötsliga svängbara rörelser eller flurries vind. Dessa klassificeras i två huvudtyper - en friktion bar och en dubbel kamsystem. Friktionen bar systemet består av en skena som är fäst vid hitch och släpvagnens ram. Skenan komprimeras av släpvagnsvikt vid inbromsning eller svarvning. För stora vagnar, är det dubbla kamsystemet vanligen används, som består av två separata kammar. Ena änden av varje kam är ansluten till två sidor av släpvagnen och den andra änden till skumt. Sway kontroll uppnås genom att flytta vikten framåt eller genom att reglera vikt skift.
Andra överväganden

släpvagnsvikt och dragkrok justering är också viktiga överväganden i förvaltningen trailer gungning. Trailern vikt ska fördelas korrekt för att säkerställa balanserad lastning och vikt kapacitet dragfordonet får inte överskridas. Om dragkroken väger mindre än den rekommenderade procentsats, kan vikten kompenseras genom att placera tung last på framsidan av släpet, eller om släpvagnen har vattentankar på dess framsida, kommer en full tank lägga vikt skumt. Trailer svajar kan ibland också tillskrivas suspension eller däckproblem tryck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85968.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.