Hur man installerar ett Running Board

Det kan vara svårt att klättra in och ut ur en lastbil avsedd för terrängkörning, eller en som har haft en lift kit installerat. Fotsteg gör en lastbil ser bra ut och tjänar ett funktionellt syfte också. De flesta lastbilstillverkarna utforma ramarna för sina stora lastbilar med hål för montering av fotsteg. Även om din bil inte har dessa hål, kan du enkelt ändra ramen för detta syfte. Saker du behöver
Drill (om det behövs) katalog Metall borr (om det behövs) katalog Hängare
Hylsnyckelsats
Vise grepp
Fotsteg
Stänkskydd (om så önskas )
Visa fler instruktioner
1

Lägg vänster fotsteget nere längs chaufför-sidan dörren till förarhytten. Bestäm var du vill att fotsteget att hänga. Det finns inget rätt eller fel ställe, det beror på vad som fungerar bäst för dig. När det väl är på plats, titta under lastbilen för förborrade hål. Gå till steg 2 om du inte har dessa hål, annars hoppa till steg 3
2

Kläm i slutet av din hängare till botten av sidan järnvägen av ramen med ett skruvstäd grepp. , så att hålet på galgen hålls på plats där du kommer att behöva borra hål i ramen. Använda hålet på hangaren som din guide, lägg en bit metall borr i din borrmaskin och borra ur ramen. Du bör borra upp genom sidoskena av ramen och inte göra ett hål som är parallell med flaket.
3

Använd en hylsnyckel skruva ändarna på hängaren ramen med hårdvaran tillgänglig. Se till att du placerar den lilla gummikudde medföljer fotsteget paket mellan hangaren och ramen för att förhindra metall mot metall slitage av delarna. Fotsteget hängare är Z-formade. Du vill toppen av "Z" laid an mot ramen hos lastbilen. Skjut bulten in från toppen och gänga muttern på underifrån genom hålet. Detta sätt, om du skulle tappa muttern från bulten, kommer bulten bo i ramen. Fäst alla galgar du behöver för att stödja din chaufför-side fotsteget.
4

Fäst hängande remmen till hangaren. De hängande Banden är gummilister som har två hål i dem. Bolt en till hänganordningen hjälp av hål som är mot toppen av den diagonal av "Z" Passerar inte en bult genom det andra hålet. Gör detta för alla galgar.
5

Lyft din fotsteget på plats och vila botten av styrelsen på botten vinkeln på "Z" av hangaren. Kläm styrelsen till botten av hängare med flera skruvstäd grepp.
6

Bolt hängande remmar till fotsteget genom att en bult genom de förborrade hålen i toppen av fotsteget ram (den del som passar under lastbilen, inte den del du kliver på) och trä en mutter på att låsa den på plats. Gör detta för alla de hängande remmar.
7

Fäst botten av fotsteget till bottendelen av hängarna med bultar dem tillsammans. Upprepa alla dessa steg för att ansluta din passagerarsidan fotsteget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83523.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.