Homemade Snorklar för Jeeps

En vanlig modifikation till den populära Jeep Wrangler SUV är att lägga en snorkel. En snorkel fäster till motorns luftintag och flyttar den punkt vid vilken luft tas, för att varhelst den andra änden av snorkel bifogas. Detta kan låta Jeep att köra i djupare vatten, eftersom det inte finns något behov av att behålla den ursprungliga (nedre) luftintag ur vattnet. Den tillåter även motorn att dra i kallare, renare luft från en punkt längre bort från avgaserna från andra bilar. Planering

Innan arbetet på en hemmagjord snorkel, bestämmer var du vill montera den på din Jeep. De flesta Jeep ägare fäster en snorkel på passagerarsidan i motorrummet, kör upp längs vindrutan ram precis framför passagerarsidan dörren. Teoretiskt skulle en snorkel byggas för att gå någonstans på Jeep, men detta är den lämpligaste platsen för de flesta förare.
Supplies

Även en snorkel kan göras från många olika material, är det nog enklast att använda kommersiella plaströr tillsammans med fordonsindustrin slangar och rör finns från ett skrotupplag. Beroende på var din snorklar kommer att placeras, behöver du också flera plast armbågar på 90 - eller 45-graders vinkel. Du behöver också verktyg för att klippa plaströr samt en borr för att skära in i motorrummet själv.
Layout

Hitta din Jeep motor luftintag och luftfilter. Det är möjligt att använda befintliga luftfilter eller skapa ett nytt filter än kan monteras inuti eller utanför, i motorrummet. Demontera fabriksinstallerade luftfilter och intag modulen och börja lägga ut den nya vägen med din plastslang. Avsluta layout genom att bestämma var du vill klippa in din motorrummet att dirigera snorkel till utsidan av Jeep. Addera Monteringsinstruktion

Med din layout etablerad, skär ett runt hål av ungefär 2 inches in i sidan av motorrummet, precis ovanför stänkskärmen. Det kan vara en bra idé att lämna in och måla kanterna på hålet för att förhindra rost i framtiden. Fäst varje bitar av slang, med början vid motorns luftintag och arbeta dig utanför motorrummet. Förslut varje fog och anslutning med en gummipackning eller med lim. Clips eller fästen tråd kan användas för att fästa varje slang i motorrummet. På utsidan av Jeep, använda vinyl zip-band eller fästdon rör att fästa snorkel till vindruteramen.
Avslutning

När din snorkel är på plats , dubbelkolla alla lederna i nya luftintaget slang och kontrollera att det inte finns några synliga brister. Fylla alla utrymmen mellan sektioner av slang med lim eller tunga band. Kör motorn och känna efter läckor där två slanglängder kopplas ihop. Slutligen, fäst någon form av filter för att den öppna änden av din snorkel. Detta kan bero på din lokala klimatet, som trådnät av olika densitet kan användas för att hålla ut sand, damm eller löv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83392.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.