Hur man bygger en 10 Bult Posi

Den 10 bult Positrac är en påkörning differential hittat lager i IROC-stil Chevy Camaro i början till mitten av 1990-talet. Den 10 bult Posi är en något mindre version av den mycket kraftigare 12 bult versioner, men kan ändå hävda sig i dragracing och stock car racing kretsar. Många entusiaster kommer att välja att återuppbygga sin 10 bult Posi snarare än att spendera pengar på att köpa en annan differential enbart på grund av tillgången på reservdelar och att underlätta för ombyggnaden. Även nybörjare mekaniker kan ta itu med detta bygga. Saker du behöver
hylsnycklar
Jack står
Allen skiftnycklar
10 bult Posi ombyggnadssats
Liten kvarn
Bil jack
Visa fler instruktioner

en

Jack den bakre änden av fordonet upp på domkraften står och unbolt lug nötter och dra hjul och däck bort av varje sida av axeln.
2

unbolt alla av fästbultar (det finns 10 av dem) på ytterkanterna av den differentiella (rund del av den bakre axel) och dra det runda locket eller balanshjulkåpan av av differentialen.
3 < p> Hitta de bakre dreven för varje kontrollpunkt vapen och skjut den nya bakre kugghjulet i spåret på varje. Använd Allen skiftnycklar för att dra åt ställskruvarna på de nya bakre redskap för att hålla dem på plats.
4

Unbolt hjulhusen på vardera änden av axeln rören och dra spindeln axlarna ut. Sätt i de nya drivaxlar och byta hjullager (den runda gummi bussningen mellan spindelaxeln och hjulhuset).
5

tillbaka hjulen på vardera änden av axeln rören. Placera packningen mellan klockan kapsling samt differentialhus, kompis de två delarna och montera bultar.
6

Sänk bilen bort av pallbockar och noggrant testa den för att se hur nyligen ombyggda 10 bult Posi utför.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83391.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.