Hur vill kolla om en Boost mätare är korrekt kalibrerad

Boost mätare tillverkade för användning på bilar är kalibrerade för att upptäcka trycknivåer, oftast i pounds per kvadrattum (PSI). Den boost mätare är ansluten till sin egen tryckledning, som tappas in i ledningarna lager vakuum av en turbo-system. Eftersom dessa lager linjer är trycksatt av turboladdaren, är det uppsving manometertryck linje likaledes trycksatt, vilket gör att uppsving mätare för att läsa turboladdaren utgång. Om din boost mätare ger felaktiga avläsningar, är den troliga orsaken till att det uppsving övertryck linje tappas i ett otillräckligt trycksatt läge. Saker du behöver
Dataloggning kit
Avbitare
ersätter vakuum linje
Visa fler instruktioner
1

Hitta ett dataloggning program som fungerar med din fordonet. Dataloggrar program som installerar på en bärbar dator eller annan elektronisk enhet. De inkluderar en kabel för att ansluta till bilens ECU, vilket gör att datalogger att direkt spela in motorparametrar.
2

Hook din datalogger enheten till bilens ECU. Generellt är det lager ECU porten i förarsidan fotutrymmet. Ställ datalogger till rekordnivåer laddtryck. Accelerera ditt fordons motor under full gas, vilket gör att turboaggregatet till fullo spolen. Jämför laddtrycket registreras av datalogger till det tryck som visas av din boost mätare för att kontrollera mätaren noggrannhet.
3

Tryck din boost linje övertryck i ett nytt vakuum källa att tillåta mäta för att få en mer korrekt tryck läsning. Generellt eventuella vakuumledningar anslutna till insugningsröret eller spjällhuset gör för bra vakuum Laddtrycksmätare källor. Skär någon av dessa rader i hälften med avbitare, och bifoga varje exponerade änden till Laddtrycksmätare T-kopplingen. Byt skurna vakuum linje från där du tog bort T-kopplingen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96409.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.