Installation av Turbo Wastegate

Turboladdade motorer kan bara rymma en viss mängd uppsving. Om motorn är försedd med för mycket boost, kan det hamna skadad. En wastegate ska installeras på ett fordon om det finns en turboladdad motor, eftersom det reglerar mängden uppsving skapats av turbo och förhindrar alltför mycket uppsving från att släppas in i motorn. Installera en wastegate kan göras hemma, utan hjälp av en professionell mekaniker. Den nödvändiga hårdvaran bör ingå med wastegate kit vid köpet. Saker du behöver
Skyddsglasögon
4mm insexnyckel
Vise
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort de sex insexskruvarna som håll aluminium topp till wastegate. Använd en 4 mm insexnyckel eller insexnyckel.
2

bort det fabriksinstallerade våren inifrån wastegate.
3

Konsultera wastegate våren diagrammet som tillhandahölls med satsen att avgöra vilken fjäder, eller en kombination av fjädrar, bör användas för att öka boost s pounds per kvadrattum (PSI). Sätt fjädrarna in i wastegate, på toppen av membranet. Inte riva eller skrapa membranet när du sätter fjädrarna.
4

Byt aluminium toppen och fäst det i wastegate med de sex insexskruvarna. Om spänningen på fjädrarna är för mycket att hantera med bara händerna, använd ett skruvstäd för att hålla wastegate på plats när du säkra aluminium topp.
5

Anslut ena änden av timersignalen slang till kompressorn täcka slanghulling. Anslut den andra änden av timersignalen slangen till botten banjo hullingen på wastegate. Den övre banjo hulling lämnas öppen och användas som en ventil. Fäst slanganslutningarna med buntband.
6

Konsultera installationsmanualen du avgör rekommenderad montering placeringen för wastegate. Monteringsplatsen beror på konstruktionen och utformningen av bilens grenrör och turboaggregat, men det bör möjliggöra direkt avgasflödet genom motorkomponenter och genom wastegate. Oavsett var wastegate är monterad, kommer det alltid installeras mellan två sektioner av turbininloppet avgasröret.
7

Demontera skruvarna som håller de två sektionerna av röret tillsammans. Använd en skiftnyckel och boka de bultar, brickor och muttrar.
8

Placera wastegate mellan de två öppna ändar turbininloppet avgasröret och rikta in de två fästena på wastegate med rören. Sätt rören i hålen på fästena och säkra wastegate med de reserverade bultar, brickor och muttrar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87361.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.