Tips om installation Tape Heat Wrap på Avgassystem

Avgassystem värme är en viktig orsak till obehag medan du kör motorcykel. Isolerande värme wrap kommer tona ned den utstrålade värmen från din ljuddämpare och rör, vilket ger en liten prestandaökning tack vare bättre luftflöde från motorn, och hålla din cykel svalt på de hetaste dagar. Förbereda Exhaust Wrap

För en stramare, enklare sjal, bör isolerade värme wrap blötläggas i eller besprutas med vatten före applicering. Detta gör det möjligt wrap för att töjas något, så att den kan tillämpas tätare och jämnare än om det var torrt. För en snabbtorkande lösning, har några mekaniker varit kända för att använda alkohol i stället för vatten till våt värme wrap, så att när motorn är påslagen, och avgaserna värmer upp, kommer eventuell fukt avdunsta snabbare.


Inslagning Pipes

Börjar på utloppet av avgaser, utåt wrap från cykeln, överlappande varje pass med 1/4 till 1/2 tum. Vart fjärde eller femte passerar runt avgasröret, greppa wrap med händerna och vrid det tätt. Du kommer att se bubblor och vatten sila ut ur omslaget när du drar åt. Detta är ett gott tecken, eftersom det innebär att omslaget är stretching lämpligt. Du kan svepa katalysatorn och eventuella 2 till 1 eller 4 till 1 leder som en enda pipa.
Sista handen

Använda värmetåliga stretch slipsar (som troligen ingick med din wrap) eller metallrör-heter, knyta upp båda ändarna av linda hårt för att säkerställa att det inte riva medan ridning. När din wrap är stram och klämmas ner, gå vidare och starta cykeln. När den värms upp, kan du märka svaga spår av rök eller avdunstning från avgaserna, och en konstig lukt. Oroa dig inte. Detta är helt normalt. När wrap torkar och härdar, är du fri att rida och njuta av din nya värme-effektiv avgaser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83311.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.