Auto Metall Målning Tips

Det krävs skicklighet och erfarenhet för att måla en bil som ett proffs. Om du ska måla din egen bil och vill att det ska se ut, här är den information du behöver för att få det avsedda resultatet. Det finns tre viktiga områden att täcka när man målar din bil - ytbehandling, målning och ytbehandling av lack. Ytpreparering

Varje bra färg jobb börjar med stor yta förberedelser. Det viktigaste att göra när man målar plåten på ett fordon är att se till att metallen är rak och fri från stötar och bucklor. Gör några större organ reparationer innan du försöker att måla. Reparera bucklor och märken med rätt verktyg, till exempel en glidhammare, och sedan avsluta med spackel. När filler har torkat, slipa den slät med en dubbelverkande slipmaskin och 120 sandpapper. När filler är så smidigt på den omgivande ytan, sand bilen med slipmaskinen och 120 sandpapper. Detta förbereder gamla målade ytan och hjälper de nya materialen fastnar på bilen.

Spraya bilen med ett tunt lager primer och låt det torka. När primern är torr, slipa med 120 sandpapper och en lång block slipmaskin. Håll blocket nivå och jämna på bilens yta. Detta slår bort det översta lagret av primer, avslöjar en mörk färg. Kvarvarande ljusa områden innebär att det är låg eller bucklig och behöver ytterligare reparationer. När reparationerna görs, gäller primer och använda slipkloss igen. Upprepa stegen så många gånger som behövs tills fordonet är slät.
Besprutning Paint

Ett fordon inte kan målas utomhus utan risk för löv, damm, buggar och annat skräp att fastna i färgen. En färg monter är det bästa alternativet och kommer att ge de bästa resultaten. Du kan ibland hyra en färg monter på en body shop för ett par timmar att måla ditt eget fordon. Om en färg monter inte är tillgänglig, kan du måla bilen i ditt garage, bara efter att ha tagit några försiktighetsåtgärder. Rengör garaget ut genom att skölja den med vatten. Detta tar bort den mest damm och smuts möjligt. Om det finns objekt eller skräp som inte kan flyttas från garaget, täck den med drop dukar. Öppna alla dörrar och fönster och fläktar placera i dem, utåt för att dra rök ur. Alltid bära en målares mask när du sprutar färg eller primer.

Innan du sprayar färg, torka av bilen med vax och fett remover. Detta tar bort all olja från fingeravtryck som kan orsaka fläckar av apelsinskal när färgen har torkat. Torka fordonet flera gånger, från topp till botten. När detta är gjort, använd en klibbduk på ytan för att avlägsna eventuella kvarvarande partiklar av damm, som kan visa upp genom färgen. Kallad "skräp" av professionella målare, om dammpartiklarna fångas under färgen, kan de så småningom bryta sig loss, utsätta plåten på bilen till elementen. Detta leder till rostskador.

Börja spraya färgen, med början på den högsta punkten på fordonet och arbeta dig framifrån och bakåt. Håll sprutpistolen omkring 8 till 12 inches bort från ytan och använda en jämn och även stroke. Spraya 04:57 tunna lager färg på bilen, så att var och en för att torka i 15 minuter innan en ny kappa. När det sista skiktet har torkat i minst en timme, tillämpas 4:57 tunna lager klarlack färg och låt det torka för en hel dag.
Shining Surface

När bilen har torkat, inspektera den för "skräp" och körs i färgen. Använd 600 sandpapper och en vattenslang till sand den målade ytan. Håll sandpapper blöt hela tiden. Sand tills bilen ser matt. Gå igenom det igen med hjälp av vatten och 900 sandpapper. Skölj bilen ren och låt den torka helt. Använd flytande gnugga förening och en bil polermaskin för att polera ytan till en hög glans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83275.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.