Hur öka hästkrafter på en 1979 Corvette Motor

Den 1979 Chevrolet Corvette var en senare modell version av den tredje generationen av Corvetter, som började 1968. Till skillnad från tidigare versioner, var bara en motor storlek med två tillvalskoderna erbjuds, begränsar hästkrafter för ekonomi och utsläppsnormer. Chevrolet 350 kubiktum V-8 motor är en mycket vanlig och lätt förbättrad motor, med ett antal bolt-on delar erbjuds som kan höja hästkrafter. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan öka kraften i en 1979 Corvette i cirka fyra timmar. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Wrench in
Skruvmejslar
Förgasare renare
Syntetisk motorolja
Högpresterande tändstift
8 mm tändkablar

Visa fler instruktioner
öka hästkrafter i en 1979 Chevrolet Corvette
1

Byt ut tändstiften med hetare, högpresterande typer genom att vrida kontakten moturs och ersätta den. Tändstift betygsatt av sin värme intervall, vilket är den lägsta arbetstemperatur. Hotter eller kallare pluggar kommer att öka prestanda eller ekonomi, och många multi-nod pluggar kommer inte att behöva gapped som vanliga stilar.
2

Byt tändkablar med tjockare rörtrådar, vilket kommer att öka hästkrafter genom skicka mer energi till pluggen. Lager ledningar är 6 eller 7 mm tjock, och med tiden kan de spricka eller dela, vilket minskar den effektiva energi som når pluggen. Dra tråden fri från distributören och tändstift, tryck sedan den nya tråden ordentligt. Vissa typer av prestanda ledningar kräver viss montering, så kontrollera instruktionerna som medföljer apparaten.
3

Byt motorolja, transmissionsolja och differentierad olja med en all-syntetisk varumärke. Standarden olja av 1979 var organisk, och så länge som sälarna inte läcker, byta till syntetisk kan vinna så mycket som 20 hästkrafter på en Cheva 350 motor. Motorn och transmissionen kräver filterbyte, men skillnaden kommer inte.
4

Rengör förgasaren och gasspjället med en spray renare genom att öppna luftintaget, då mättar insidan av förgasaren med motorn. Vissa typer av rengöringsmedel kan användas medan motorn är igång och sprutas i spurter, så att motorn inte köra fast. Många år av skräp och kol kan bygga upp på alla fyra fat en 1979 förgasare systemet, så ta bort den från motorn och spraya det helt är ett alternativ.
5

Byt luftintaget med en öppen -elementet stil filter. Detta görs vanligen genom att skruva loss den övre intag plattan, skruva loss snorkel kontakten, sedan montera en öppen platta inslag filter direkt över förgasaren med befintlig skruv. Utsläppen utrustning kommer inte att ansluta till det öppna elementet filtret, men hästkrafter vinster kan vara enorm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83258.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.