Hur man kör Mitsubishi 2.8 Dieselmotorer på Veg Olja

Mitsubishi 2.8 dieselmotorer kan köras på rak vegetabilisk olja (SVO), om oljan upphettas till en liknande viskositet som dieselbränsle. Denna olja kan vara någon vegetabilisk blandning, såsom majs eller raps, ens används fritös fett. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan konvertera en Mitsubishi fordon i cirka tre timmar. Saker du behöver
SVO vegetabilisk olja konverteringssats
Visa fler instruktioner
1

hitta en lämplig plats för den vegetabiliska oljan tanken. Typiskt 2,8 Mitsubishi motor installeras i lastbilar och stadsjeepar, och tanken (oftast mindre än 25 liter) kan ligga i sängen området eller i den bakre delen av fordonet. Vegetabilisk olja är inte lika brandfarligt som bensin eller diesel i sin rumstemperatur staten och kräver minimal ventilation, men de flesta stater har lagar angående ombord lagring fordonsbränsle. Kontrollera lokala föreskrifter för Tankens placering.
2

Installera bränsleledningarna till motorn. De flesta kit har tjocka slangar som kan köra oljan från den bakre delen av lastbilen till fronten. Linjen måste kopplas till det befintliga bränsletillförsel system eller ha en egen bytte pump.
3

Montera elementet bränslevärmare. Detta är en kritisk del av SVO fordon och är anledningen till att de fungerar. Mitsubishi 2.8 kommer sannolikt att ha ett system för bränsleinsprutning och bränsleledningen kommer paret till systemet med ett gängat stålrör i den bakre delen av insugningsröret. Den SVO kit bör komma med en lång värmeelement, vilket är ca 10 inches lång, som kommer att ta den vegetabiliska oljan och höja den temperatur som den kommer in i grenröret. Detta gör det den relativa viskositeten av dieselbränsle och har en oktannivån runt 50. Den gängade kopplingen kommer att fästa på grenröret och det kommer att bli en elkabel som kan köra till tändsystemet genom säkringsdosan. Länka det till en switchad strömkälla kommer att se den är avstängd när bilen inte är igång. Värmeelementet är en högeffekt enhet och kommer att tömma ett bilbatteri snabbt.
4

Starta lastbil eller SUV och låt det varma till driftstemperatur på dieselbränsle. Växla över till SVO och kontrollera för skillnader i ljud och varvtal hos motorn. Mindre diesel motorer, såsom Mistubishi 2.8 liter, har konstruktionsegenskaper som gör SVO konvertering problematisk. Mindre injektorer och ett mindre intag systemet som helhet kan vara problem med Mitsubishi som kan vara svåra att övervinna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83206.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.