Transmission Cooler Instruktioner

En automatisk växellåda, under normala omständigheter, kan fungera perfekt utan några modifieringar. Om du använder ditt fordon för tungt dragande, släp, racing eller någon annan aktivitet som kan orsaka att transmissionen överhettas, kanske du vill installera en extra överföring svalare. Denna typ av enhet hjälper till att kyla transmissionsolja genom att köra den genom en liten, fenor enhet som ser ut som en liten radiator. Genom att installera en överföring svalare, kan du ha möjlighet att förlänga livslängden på din automatlåda. Saker du behöver
Marker
Borr satt
Stickkontakt drill
ställa
Ratchet skiftnyckel
Slangar skiftnyckel satt Sida 2 plast smörgås påsar Sida 2 gummiband
Transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

krypa under bilen och hitta en lämplig plats att montera överföring svalare, såsom en ram järnväg som är på motsatt sida av fordonet från avgassystemet. Ta hänsyn till längden på kylning slang medföljer kylaren när du väljer en plats. Kontrollera bakom önskad plats för gas-eller bromsledningar, eftersom du kommer att borra monteringshål. Välj ett område som inte kommer att orsaka skador på ledningar eller annan utrustning.
2

Håll kylaren till önskad plats och markera monteringshålen med en markör. Placera kylaren åt sidan. Installera en borr i en borrmaskin som är kompatibel med skruvarna som medföljer kylaren. Borra hela vägen genom båda varumärkena. Placera monteringshålen på kylaren över de borrade hålen och köra in skruvarna med en socket och spärrnyckel.
3

Leta befintliga kraftledningar svalare där de fäster till botten av kylaren. Lossa båda linjerna från kylaren med hjälp av en slang skiftnyckel. Placera en plast plastpåse över i slutet av varje rad och säkra dem med gummiband. Öppna huven och dra spolkabeln från spolen så att fordonet inte startar när startnyckeln vrids i nästa steg.
4

Vrid tändningsnyckeln till "Start" för ett fåtal sekunder för att starta motorn. (Obs: Motorn startar inte eftersom spolkabeln har tagits bort.) Bestäm vilken kylledning är matarledningen genom att observera vilka plastpåse har en liten mängd växellådsolja i det. Den tomma påsen kommer att vara returledningen. Sätt tillbaka båda transmissionsledningar kylning till kylaren och in baksidan spolkabeln på plats. Anteckna vilken linje är returledningen. Stäng huven.
5

Rita linjen retur kyla från kylaren tillbaka till transmissionen. Ta linjen gummi avkastningen från växellådan genom att vrida kopplingen bort med slang skiftnyckel. Anslut ledningen gummi återvända till ingången montering på överföring svalare. Använd passande adaptrar som medföljde sändningen kallare om bilens standard montering inte passar i input montering på kylaren. Dra åt förskruvningen med en slang skiftnyckel.
6

Anslut utgången montering på transmissionen kylaren till avkastningen montering på transmissionen (samma plats där returledningen avlägsnades tidigare) med längden av gummi slang och kopplingar som medföljde sändningen svalare. Dra åt kopplingarna med en slang skiftnyckel.
7

Starta bilen och köra några miles för att värma upp överföringen. Parkera bilen på en plan yta och öppna huven. Låt motorn igång och kontrollera nivån transmissionsolja genom att dra ut oljestickan. Tillsätt vätska som behövs för att få upp nivån till märket FULL på mätstickan. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95788.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.