Smidda Vs. Aluminiumfälgar

Även billig eftermarknaden fälgar är långt ifrån billigt, så det är bara rättvist att undra om smidda fälgar är värt kostnaden. Svaret beror på det utseende du önskar och den avsedda användningen. Tillverkning

Gjutna hjul bildas genom att hälla smält aluminium i en form och maskinbearbetning av bult-hålen och flänsar i spec. Smidda hjul bildas genom hammering varmt eller kallt stål i form mellan en uppsättning av verktyg. Har en likformig kornstruktur, där molekylerna sitta på
Molecular Grain

gjutna hjul ovanpå varandra och hålles samman genom mekanisk vidhäftning (som en skål med kokt ris). Smidda hjul har en sammankopplande säd struktur som är svårare att dra isär (som en skål med spagetti).
Metals

Mest gjutna hjul använder A- 356 aluminium, som bara är cirka 60 procent lika stark som 500 eller 6000-serien legeringar som används för smidda hjul.
Vikt

Även vikten av smidda och gjutna hjulen är nästan lika tät, innebär den starkare typen av smidd aluminium som hjulen gjorda på detta sätt kräver mindre material för att bibehålla samma styvhet.
Kostnad

enda fördelen att gjutna hjul har över smidda enheter är att de är 25 till 50 procent billigare.
Appar

smidda hjul rekommenderas för användning i alla lågprofil däck tillämpningar (2,5 inches av sidoväggen eller mindre). Gropar, trottoarkanter och väg skräp kan lätt böja billiga gjutna fälgar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83814.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.