Hur man mäter Car Wheels

Hjul kan fabrikstillverkade eller egenbyggda. Fabriken hjul kommer på varje lager fordonet, men de kan inte vara rätt hjul för bilens ägare. Som nytt, anpassat utseende, en uppgraderad däck och hjul paket som komplimang ägarens vision om stora bil styling fungerar bra. Att få rätt hjul för ett fordon är lika med att köpa en som passar och ser bra ut. Varje hjul har specifika mätningar som gör det rätt eller fel för fordonet. Mät alltid nya bil hjul att veta vilka som du köper. Saker du behöver
Wheel (er) (inga däck) RulerStraight board (kant)
Visa fler instruktioner
1

Lay hjulet platt på marken med inombordare fläns vänd uppåt. Den inkommande flänsen är kanten hos det hjul som kommer att ställas inför i, mot kroppen av bilen, när den är installerad. För att få en av de mätningar av ett hjul för att veta om det är den rätta för ett visst fordon, måste backstegning bestämmas. Detta mäts från den ingående flänsen ned till navet centrum som är centrerad på axeln. Använd en rak bräda att lägga över bredden av hjulet på den inkommande flänsen och mäter med en linjal ner till centrum nav. Detta är hjulets backstegning.
2

Mät klacken mönster av axeln som hjulet kommer att monteras. Lug Centric hjul är centrerade på axeln av klackarna som skjuter ut från axeln och att hjulet är fäst med. Klackarna kommer i mönster av 4, 5, 6, eller 8 klackar beroende på fordonet. För de jämnt numrerade lug mönster du mät från centrumlinje en klack hål till centrumlinjen av klacken hål som är motsatt från en som mäts. På udda numrerade lug mönster, klackelementen hålen mätt från toppen av den övre klacken hålet till centrumlinjen av klacken hålet två iväg från startpunkten hålet. Detta kommer att vara de mätningar som låter dig köpa rätt klack mönstret för en ersättare hjul.
3

Mät mittlinjen av hjulet för att avgöra om ersättning hjulet har, eller behöver, en positiv eller negativ offset. Denna förskjutning bestäms av placeringen av centrumnavet i förhållande till centrumlinjen. För att hitta mittlinjen du måste mäta från den inre hjulets fläns på utombordaren hjulets fläns och dividera med två. Mät med en linjal eller måttband från insidan läppar inkommande och utgående flänsar för att få rätt mittlinjen mätningen. Sedan gör divisionen.
4

förskjutning av hjulet blir backspace av hjulet i förhållande till mittlinjen. Ett exempel skulle vara om ett hjul är backsteg var 6 ¾ inches och hjulet mittlinjen var 8 inches. Detta skulle innebära att hjulet har en negativ offset. Om hjulets backsteg var 6 ¾ inches och mittlinjen var 6 inches, förskjutningen skulle vara positivt. Att ha rätt hjul offset tillåter däcket att snurra fritt i utrymmet som tillhandahålls av fordon axel, paneler kropp och ram. En felaktig offset kan innebära att hjulet kan gnugga på insidan av hjulhuset, på utsidan av hjulet väl, eller ens bromsoket eller rotorn kan komma i kontakt med ett hjul som inte är kompatibel med fordonet. Någon av hjulet mätningar som är fel kan orsaka hjulet att fungera dåligt, eller inte alls.
5

Mät beståndet hjulet för att bestämma storleken på ett hjul som redan har installerats på fordonet . Dessa fälgar har den viktiga information du behöver för att köpa en ersättare. För att ändra backsteg eller bredden på ett hjul kommer det att bli nödvändigt att fastställa utrymmet lämnas av fordonstillverkaren för avbetalning, den prestanda som behövs under drift och hur bromsok passar inuti hjulet en gång installerat. Den befintliga hjulet kommer att visa dig vad mätningarna fungerar, och sedan kan du ändra från ett lager inställning därefter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83012.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.