Hur till Bend aluminiumrör

Aluminum rör används för att skapa en mängd olika former och stöd: cykel handtag, båt räcken däck och anpassade canopy stöder är bara några av de projekt som kan kräva att du böjer aluminiumrör. Aluminiumrör är svårare att böja än andra typer av rör, men du kan göra det med relativt enkla verktyg. Stora aluminiumrör kan kräva att du använder specialiserade maskiner, som en spindel eller en del roller, att skapa en böj. Du kan böja rören 3 inches i diameter eller mindre med hjälp av den metod som beskrivs här. Saker du behöver Sida 2 - med 4-tums trä boardsJigsawSandpaperMetal fileClampsHeavy plugg liten bit av 3/4-tums plywoodMetal strappingDuct tapeNails HammerSandAluminum pipe
Visa fler instruktioner
1

Lägg din 2 - med 4-tums bitar av trä platt på arbetsytan, med den smala kanten på varje bräda skallade mot nästa att bilda ett "blad" av dem. Detta ark måste vara tillräckligt bred och lång nog för dig att spåra mönster i din böj på den.
2

Rita kurvan du vill ha i din röret på 2-by-4s. Mönstret för din böj shoul vara en pipe-bredd mindre än själva böjen som du vill.
3

Bifoga din lilla bit plywood över din 2-by-4s så det fungerar som ett hörnstöd och håller dem samman. Spika plywood på plats och se till att kanterna på plywood inte sträcker sig förbi det mönster du har spårat på din 2-by-4s.
4

Använd din sticksåg, klippa din 2-by -4s längs mönstret du spåras. Sand kanterna om det behövs. Detta skapar jiggen du kommer att använda för att göra din böj.
5

Seal ena änden av aluminiumrör med silvertejp. Din pipa bör vara ungefär 1 fot längre än den färdiga längden av kurvan som du vill. Fyll röret med sand, stoppa en fot från slutet. Sätt din tunga tapp i änden av röret tills du träffar sanden,. Tejpa den tunga pluggen ordentligt
6

Rikta fasttejpad ände (inte den med pluggen sticker ut) med kanten av din trä jigg. Använd metall band att hålla alldeles i slutet av din pipa till din jigg, och se till att inte fler än de första 2 inches av röret är fästa jiggen med band.
7

Kläm din jigg på din arbetsyta. Du ska enkelt kunna ta den tunga tapp och dra den mot kroppen för att böja röret över din jigg. Dra pluggen långsamt och jämnt,. Sanden inuti röret kommer att hålla röret från veck som du böjer det
8

När du är klar böja röret, lossa band, ta bort pluggen, och bryta förseglingen i slutet av röret för att dränera sanden. Klipp bort överflödig röret, och fila ner eventuella vassa kanter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83009.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.