DIY Luftintag

En kall luftintaget gör många olika saker för ditt fordon, bl.a. förbättra gas körsträcka, accelerationen och även hästkrafter. En kall luftintaget kan tillverkas av många material, av vilka en är ABS piping eftersom det är tolerant mot de temperaturer under huven hos ett fordon. Du kan göra din egen kall luftintaget hemma. Saker du behöver Billiga 3-tums diameter ABS pipe (7 inches i längd) Sida 2 3-tums diameter ABS 45-graders-böj kopplingar (1 hane och 1 hona) katalog 3-tums diameter ABS 22.5 graders böj montering (hona till hona) katalog 3-tums diameter ABS gå rakt stycke (5 inches lång) katalog Gummi 3,7-tums diameter kopplare med rostfria bandklämmor
Gray PVC elektriska adapter
ABS pipe cement
Kvinna gemensam adapter för luftfilter
Luftfilter (önskad längd och storlek) katalog epoxilim
Sandpapper (200 och 400 grit) katalog Dremel Tool Review Bågfil
Måla markör (ljus färg) katalog stjärnskruvmejsel
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta beståndet röret luftintaget från spjällhuset med hjälp av en flat skruvmejsel för att lossa skruvarna åtdragning av klämman. Avlägsna lådan lager luft genom unlatching klippen på luften rutan. Ta Luftmassemätare luftflödet ut ur insugningsröret genom att lossa torxskruvarna. Avlägsna utsläpp slangen från insugningsröret.
2

Använd bågfil för att skära två bitar av ABS rörledningar. Skär rörsystemet så att en bit är 4 inches lång och den andra delen är 7 inches lång. Du kan rengöra kanterna på ABS-rör med en Dremel verktyg och sandpapper.
3

Anslut rören på det sätt som de kommer att passa in i din motorrummet. Anslut den 45-graders rör med stor hona slut på luftfiltret. Luftfiltret och röret ska vara vänd nedåt. Anslut den raka gå bit ABS röret till den raka sidan av 45-graders-vinkel ABS pipe. Anslut den 45-graders rör med stor hona änden så att den är vänd mot motorn. Anslut den 4-tums ABS koppling till röret för att ansluta den och anslut den 22,5-graders rördel nästa. Anslut bit 7-tums ABS pipe, och anslut gummi kopplingen som fäster vid spjällhuset på motorn.
4

Rikta de bitar så att de är i en ordentlig passning eftersom de skulle vara i motorn. Använd en silver färg markör för att markera rätt linjer på rörsystemet så att du vet var de korrekta monterade positionerna.
5

Använd en Dremel verktyg för att borra lämplig storlek hålet i intaget slangen som ansluter från spjällhuset där MAF sensorn passar och även om utsläppskontroll slangen passar.
6

Sätt i PVC grå el-adaptern i utsläppskontroll slangen hålet och använda epoxi för att limma den på plats . Använd ABS pipe cement för att ansluta rören till lämplig plats. Limma inte luftfiltret på ABS röret så att du kan ta bort det.
7

Anslut luftintaget till spjällhuset och använd en gummi koppling för att fästa rören till spjällhuset. Sätt i MAF sensorn i lämplig MAF sensorn plats och fäst på plats med hjälp av Torx-skruvar. Anslut utsläppskontroll slangen i PVC-adaptern.
8

Anslut luftfiltret till slutet av intaget rörledningar och säkra på plats med hjälp av en gummi-koppling. Dra åt gummikoppling med en platt skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86064.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.