HC Trap Katalysator vs Three-Way Katalysator

När en motor är körde utan någon typ av katalysator som installeras i avgassystemet släpper vi höga halter av kväveoxider och kolmonoxid tillsammans med många andra potentiella farliga gaser. Naturvårdsverket eller EPA har arbetat tillsammans med biltillverkare och ingenjörer för att hjälpa minskar dessa skadliga gaser och skydda miljön. De skadliga gaser som skapas från pre-katalysator fordon har sagts att höja i atmosfären och ökar växthuseffekten på jorden. Det finns ständiga framsteg inom utsläppskontroll och genom att lägga till tre-vägs katalysator, kan tillverkarna få ner utsläppsnivåerna ännu mer. Definitioner

Det finns flera kemikalier som produceras från förbränningsprocessen i bensinmotorer. Nox eller kväveoxider kan leda till surt regn och bidrar till den globala uppvärmningen. CO eller kolmonoxid är luktfritt mördaren och är mycket farligt för människor och djur. HC eller Kolväten är giftiga och cancerframkallande för människor. HC är också en primär faktor för den globala uppvärmningen. Detta är de primära gaser som en tre-vägs katalysator är utformad för att filtrera och minska tillsammans med andra EPA klassificerade farliga luftföroreningar.
Trevägskatalysator

tre sätt katalysator är utformad för att normalt ta bort mellan 90 till 99 procent av både kväveoxid och koldioxid, tillsammans med allt från 50 till 90 procent av kolväten. Nackdelen med användningen av en katalytisk omvandlare är behovet av att hålla luft-bränsleförhållande på optimala nivåer, annars katalysatorn inte att fungera korrekt. För att hålla luften bränsleförhållandet inom rätt nivåer, alla fordon utnyttjar slutna sensorer slinga syre för att övervaka luft bränsle och din PCM kommer justera nivåerna på lämpligt sätt.
HC Trap Catalyst

Ursprungligen katalysatorn skulle bara fånga gaser kväveoxider om din motor kördes med en fetare blandning, vilket lämnade en hel del utrymme för förbättringar utsläpp kloka. Denna nya teknik har utvecklats av Nissan och när de sätts samman med den ursprungliga trevägskatalysator, effektivt använder kolväten till kemiskt minska kväveoxider från avgaser. Detta har gjort att Nissan för att möta California standarden för Super-ultra-låga utsläpp. Den största fördelen med denna teknik under en traditionell omvandlare är kväveoxid gaser kan minskas även om motorn inte är igång rik.
Kombinationen

Tillverkarna har anställt ett par olika metoder för att integrera HC fällan katalysatorn. Det första sättet är att först köra avgaserna genom den gemensamma trevägs katalysator och sedan genom två andra in-line HC katalysator moduler. Det andra sättet är att kombinera den HC-fällan katalysatorn med den traditionella tre sätt omvandlare. Med den här inställningen HC fällan katalysatorn är det sista lagret av katalysator avgaserna passerar igenom innan du lämnar omvandlaren. Ner linjen finns det ett tillägg HC fälla katalysator som ytterligare fällor kolväten och minskar kväve gaser oxid. I slutändan kommer du att slösa bort dina pengar i en stat som utför emissionsprovning om du bara använder ett HC-fällan omvandlare. Detta är fallet eftersom en HC-fällan katalysator minskar bara kolväten och kväveoxider med sin egen, är en trevägs omvandlare fortfarande nödvändigt att filtrera koldioxid och andra EPA klassificerade farliga gaser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96910.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.