Hur man byter bil Carpet

Byta din bil matta kan vara ett snabbt sätt att anpassa eller uppgradera din bil. Det är också ett enkelt sätt att bli av med otäcka fläckar, brännskador eller skadad matta. Detta kan göras genom att varje bil entusiasten som har en eftermiddag att skona. Saker du behöver
Carpet
Handverktyg
Syl
brukskniv
Krita
Visa fler instruktioner
1

Ta ut bilens säten och säkerhetsbälten. Framstolarna är generellt bultas fast i golvet på fyra punkter. Du kan komma åt muttrarna från under bilen genom hål i golvet. För baksäten, kan du behöva lossa botten av sätet, vilket kan kräva att du släpper sätet via en klämma eller spärr. Den bakre ryggstödet ska hänga från fästena upptill och fästas på botten av fästelement. När sätena tas bort, bör bultarna för säkerhetsbälten vara synliga.
2

Ta bort eventuella föremål som är i vägen. Interiören trim, sparka paneler och plattor sill kan behöva tas bort. Du vill ta bort några skruvar och sedan försiktigt bända bitar med bladet av en platt skruvmejsel. Om en kartnålen håller ett objekt på plats, måste du få under huvudet och bänd upp och ut. För konsoler och reglage, först ta bort vad du kan se och sedan känna runt för eventuella bilagor döljs av trim lock eller fästs vid golvplattan.
3

Dra ut den gamla mattan. Nu när allt är ur vägen kan du dra mattan upp på ena änden och rulla ihop. Du vill använda den gamla mattan som en mall för att ersätta mattan. Det är lättare att byta ut mattan om du trimma den nya mattan och märker eventuella hål med krita enligt mallen.
4

Installera den nya mattan. Det enklaste sättet att göra detta är att lägga mattan på golvet och centrera den. Den läka pad bör vara under broms gas-och bromspedaler. Vissa människor tycker att det är bra att installera skruvarna i bottenplattan för att hjälpa dig att veta var hålen ska vara i mattan. Jämna mattan från mitten och ut mot kanterna för att säkerställa en tight passform och skär hål i mattan som du går längs.
5

Trim kanterna som du går. Om du använde din gamla mattan som en mall, bör den nya mattan vara något större än mallen. Du vill använda en mattkniv för att trimma alla hål som måste vara större och att trimma kanterna på den installerade mattan. Var noga med att inte över klippa eller fånga gängorna på skruven i mattan.
6

Installera om bildelar. Du måste vara säker på att säkra allt korrekt. Dubbelkolla att dina muttrar är åtdragna. Om du har några överblivna bilagor som du kanske vill kontrollera golvplattan för hål du missat. Du kan peta ett hål i den nya mattan med en syl och justera storleken på hålet med en mattkniv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/82878.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.