Honda Ridgeline Bilstereo Borttagning

Hondas Ridgeline är den japanska biltillverkaren första och enda inträde i full-size pickup truck kategori av fordon. Liksom sina konkurrenter, utrustar Honda Ridgeline med ett sortiment av stereo alternativ. För att ta bort Ridgeline s stereo för reparation, utbyte, eller att lägga till andra eftermarknadstjänster komponenter (till exempel en satellitmottagare eller MP3-adapter), kan du lita på uppgiften till en ljud-professionell, eller du kan ta bort stereon själv och spara kostnader för arbetskraft . Säkerhet

Innan du tar bort stereon eller någon annan komponent som är ansluten till Ridgeline elsystem, måste du först koppla bort den negativa batterikabeln. Den negativa kabeln är svart och ansluter batteriet till ramen eller chassit på Honda. Använd en kryssmejsel för att lossa kabelns klämma. Ta bort klämman från batteriets minuskabel inlägg. Vila klämman från batteriet tills du ansluter den i slutet av jobbet.
Öppna Stereo

instrumentpanelen för Ridegeline måste tas bort för att tillgång till stereon. Medan andra Honda fordon kräver att du tar bort flera paneler innan åtkomst till stereon, har Ridgeline en instrumentpanel som drar sig undan från instrumentbrädan. Panelen omger stereon och klimatkontroll och sträcker sig hela vägen till vänster om ratten.

Börja längst upp till höger på stereon. Ta tag i hörnet av instrumentpanelen och bända bort från instrumentbrädan. Med ett medium mängd kraft klämmorna kopplas ur. Fortsätt att bända runt omkretsen av panelen, koppla alla de clips runt panelen. När klippen har alla blivit bortkopplad, nå bakom rattarna klimatkontroll och dra viragrupper för varje vred gratis. Ta tag i viragrupper med deras plast bindemedel, inte de ledningar själva

Lämna instrumentpanelen runt ratten,. Bara vrida den ur vägen så att du enkelt kan komma åt stereoanläggning
<. br>
Borttagning av Stereo

Ridgeline s stereo fast i stereo fäste med sju skruvar-fem intill ansiktet på stereon och en på vardera sidan av fästet .

Använd en kryssmejsel för att ta bort de tre skruvarna på höger sida och två på vänster sida. På höger och vänster sida av fästet är skruvarna (en på varje sida) som håller den "fabrik pocket" till fästet. Använd en kryssmejsel för att ta bort varje skruv. Dra stereo från fästet. Dra tillräckligt långt för att nå alla anslutningar på baksidan av radion.

Dra varje viragrupper från stereon. Ta tag i viragrupper av plast bindemedel, inte de ledningar själva. När de fyra grupperna (antenn, förstärkare, strömförsörjning och högtalare) är bortkopplad, kan du dra ut stereon helt från Ridgeline s streck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80822.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.