Hur man installerar en Explorer Component Speaker

Ford Explorer har varit en stapelvara i Sport Utility Vehicle (SUV) på marknaden sedan början av 1990-talet. Under hela sin historia har Explorer försetts med traditionella högtalare. Det är, monterade högtalare med bas och diskant tillsammans i ett paket. En komponent högtalare, till skillnad från en traditionell högtalare, består av en separerad bas och diskant och inkluderar en crossover som styr signalerna från bilens mottagare lämplig komponent. Det enklaste sättet att installera en komponent högtalare i en Ford Explorer är använda en inhägnad kick panel. En kick panel kapsling, eller pod, är placerad vid foten av föraren och upfront passagerare. Denna unika upplägg förenklar installationen, medger bästa möjliga placering. Med populariteten av Ford Explorer, bör du kunna utnyttja en oavsett år av fordonet. Saker du behöver
skiftnyckeln
Panel Tool Review Skruvmejsel
Avbitare
Wire strippor
14-gauge högtalarkabel
Måttband
Visa mer Instruktioner
1

Koppla Explorers svarta negativa batterikabeln med en skiftnyckel.
2

Koppla högtalarkablarna som går till Explorers befintliga högtalare. För att göra detta måste du ta bort de högtalare grillar i båda framdörrarna i Utforskaren med en skruvmejsel för att bända bort dem. Anteckna vilken tråd är positiv och som är negativt. Dra de två ledningarna som är anslutna till varje högtalare. Skär pluggar i änden på varje tråd av med avbitare. Ta bort 1/4 tum av plastöverdraget i slutet av varje tråd med tråd strippor. Addera 3

Bestäm de platser där de två delningsfilter ska monteras. En crossover kommer att anslutas till rätt kick panel och den andra till vänster. Som ett alternativ, kan du hitta dem innanför instrumentbrädan eller precis under instrumentbrädan, nära där varje kick panel kommer att installeras. Säkra korsningar med de medföljande skruvarna och en skruvmejsel.
4

Omdirigering högtalarkablarna från de befintliga högtalarna till delningsfilter. Anslut de två kablarna från höger högtalare till den crossover som kommer att anslutas till den högra kick panel genom att sätta den positiva ledningen till den positiva högtalarens ingång och den negativa kabeln till den negativa kabeln ingången. Anslut de två kablarna från vänster högtalare till lämpliga terminaler på andra crossover.
5

Installera en bas och diskant i en av de två kick-panel enligt tillverkarens anvisningar. Montera den andra bas och diskant i den andra kick panel. Detta steg kommer att variera beroende på märket på kick panel du köper.
6

Mät avståndet mellan höger crossover och placeringen av den högra kick panel med ett måttband. Skär fyra avsnitt av 14-gauge högtalarkabel 12 inches längre än mätningen. Ta bort 1/4 tum av plastbeläggningen från båda ändarna av varje tråd. Sätt i två av de fyra trådarna i plintarna diskant utgångarna på crossover. Notera vilken ledningen är ansluten till den positiva utgången och som ledningen är ansluten till den negativa utgången. Förlägg kablarna till diskanten och anslut dem till lämplig ingång. Sätt in de två andra kablarna i bashögtalaren utgångarna på crossover. Drar ledningarna till woofer och anslut dem till rätt terminal.
7

Mät avståndet mellan den vänstra crossover och placeringen av den vänstra kick panel med ett måttband. Skär fyra avsnitt av 14-gauge högtalarkabel 12 inches längre än mätningen. Ta bort 1/4 tum av plastbeläggningen från båda ändarna av varje tråd. Sätt i två av de fyra trådarna i plintarna diskant utgångarna på crossover. Notera vilken ledningen är ansluten till den positiva utgången och som ledningen är ansluten till den negativa utgången. Förlägg kablarna till diskanten och anslut dem till lämplig ingång. Sätt in de två andra kablarna i bashögtalaren utgångarna på crossover. Drar ledningarna till woofer och anslut dem till rätt terminal.
8

Ställ kick panelerna på plats och säkra enligt tillverkarens anvisningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82768.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.