De bästa sätten att inrätta en Sony Xplod Amp

Sony tillverkar ett antal förstärkare bilstereo under deras "Xplod" varumärke. Dessa förstärkare är tillgängliga i en rad olika effekt och med olika antal kanaler av amplifiering. Alla av dem, fast, erbjuder en rad olika sätt på vilka de kan anslutas till en bil ljudsystem. High-Level Input
p Om din bilstereo huvudenheten saknar en linjeingång kan du ansluta dess högtalaruttag till Xplod amp för ytterligare förstärkning. Nackdelen med detta är att du kommer att förstärka en snedvridning som kommer från din huvudenhetens förstärkare, men det är bättre än att inte använda din externa förstärkare alls. Göra detta måste du ansluta högtalaren leder från din huvudenhet till portarna på adapterkabeln som medföljer Xplod amp. Du kan sedan ansluta denna adapter kabel är fyra stift torget Molex-kontakten till den höga nivå ingång strax till vänster om mitten av dess anslutning panel. Den kontakten passar bara på ett sätt.
Linjeingång

Det bästa sättet att ansluta din Xplod är genom sin linje in. Detta tar en oförstärkt signal från din huvudenhet och förstärker den till högtalarens nivå genom Xplod s kretsar. Det kommer att ge dig den renaste ljudet. För att använda denna ingång, helt enkelt använda ett par analoga patchkablar med phono-kontakter i varje ände för att ansluta vänster och höger kanal utgångar på din huvudenhet till vänster och höger kanal ingångar på din Xplod förstärkaren.


HÖGTALARANSLUTNINGAR

högtalaranslutning blocket ligger också på din Sony Xplod förstärkarens anslutning panel. Den kommer att bestå av två terminaler, positiva och negativa, för varje högtalare och kommer att ha antingen skruvterminaler eller fjäderbelastade terminaler där du sätter högtalarkabeln. För att ansluta dina högtalare, använd två-ledare högtalarkabel, och sätt en ledare i den positiva polen och en ledare i den negativa terminalen på din Xplod. Anslut den andra änden till dina högtalare, är noga med att ansluta de positiva och negativa kablarna till rätt plintar.
Nätanslutningar

Din Xplod amp har normalt tre olika elanslutningar. Den avlägsna terminalen skall anslutas till huvudenheten med en ledning med en spade klack. Detta kommer att tillåta huvudenheten att förvandla din amp på och av efter behov. Den positiva terminalen skall anslutas till batteriets pluspol via en säkring, vars storlek kommer att avgöras av din Xplod amp makt rating, och den negativa terminalen skall anslutas till jord, vilket är typiskt en bit av bilens ram.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82704.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.