Hur figur Kubikfot för en subwoofer

Lägga till en subwoofer till stereon i bilen är ett bra sätt att lägga bastoner till dina låtar, och börjar verkligen känna din musik. Nyckeln till att göra en subwoofer låter bra i bilen är att ha en väl-sized låda, avstämd till kraven i din subwoofer. I detta fall är lådan byggd för en JL Audio 13,7 subwoofer och en sluten låda, men processen är liknande för andra subwoofers. Saker du behöver
Måttband
Pencil
Paper
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Mät området inches där du vill sätta en baslåda med måttband. I de flesta stammar, det finns massor av utrymme för en baslåda, men där du placerar den är nyckeln till vilken typ av mått du har att arbeta med. Skriv ner längden, bredden och djupet av det område som du vill montera boxen på pappret med en penna.
2

titt på specifikationerna för subwoofern att ta reda på monteringsdjup på högtalaren , förskjutning av subwoofern, och det rekommenderade volymen av inneslutningen. Den monteringsdjup är det minsta djup som din box måste vara för att passa högtalaren, och förskjutningen är mängden luft subwoofern själv förskjuter. Den rekommenderade nettovolym inneslutningen är storleken på lådan.
3

Lägg förskjutningen av subwoofern till rekommenderade nettovolym med penna, papper och miniräknare. I fallet med den 13w7, är förskjutningen 0,21 kubikfot, och den rekommenderade nettovolymen är 1,875 kubikfot, vilket gör en kombinerad 2,085 kubikfot. Detta är vad den interna mätningar av din box måste mäta för att korrekt montera boxen.
4

Multiplicera mätningarna du gjorde i steg 1 tillsammans, för att fastställa de tillgängliga kubikfot i din stam. Dina mått är i inches, så du kommer att behöva göra matematik för att bestämma kubikfot. I detta exempel mäter stammen 36 inches lång, 36 inches bred och är 24 inches djupt. Genom att multiplicera varje nummer tillsammans, är den totala 31.104 cubic inches. För att bestämma kubikfot, måste du dela den siffran med 1.728, vilket är den mängd av cubic inches i en kubikfot. I detta exempel, innebär att det är 18 kubikfot tillgängliga.
5

Ta volymen som du fastställt i steg 3 och multiplicera det med 1728 för att fastställa cubic inches av din box, med hjälp av penna, papper och miniräknare. I detta exempel innebär att matte är:. 2.085 * 1728 = 3602,88 cubic inches
6

Välj en mätning som du vill använda för den rutan. I det här exemplet är rutan kommer att gå uppifrån och ned i bålen, så mätningen är 24 inches. Djupet kommer att bli 11 inches, eftersom lådan kommer att vara ytlig så att stammen fortfarande har utrymme. Detta är ett godtyckligt mått, men det är en utgångspunkt för boxen, och kan vara valfritt antal du vill. Om det slutar som för stort eller för litet, kan du justera.
7

Multiplicera de siffror du använder penna, papper och miniräknare, och jämför med svaret från steg 5, till bestämma den saknade variabel i ekvationen. I detta exempel läser matematik som följer: 24 inches tall * 11 inches djup * x = 3602,88 cubic inches.264x = 3602.88x = 13.65 inchesx = 13 13/20 inches
8

Skriv ner tal med hjälp av papper och pad du har bestämt att flytta till storleken på lådan. I detta fall kommer de inre dimensionerna i lådan mäter 24 inches bred och 11 inches djup och 13 13/20 inches lång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80799.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.