Hur du ansluter en förstärkare till en bilradio

Anpassade bilstereo har vanligen förstärkare som ingår i systemet. De förstärkare ger den nödvändiga signalstyrkan för att driva en mängd stereohögtalare. Om du har eller planerar att inkludera en subwoofer i ditt system, kommer du säkert behöver en förstärkare för att driva större högtalare. För bilägare som inte är intresserade med att utforma ett utstuderat anpassad stereo, kommer en förstärkare levererar ändå en klar, skarp och kraftfullt ljud. Oavsett din musikaliska preferenser, kan en förstärkare göra en stor skillnad. Har en ljud professionell installera din förstärkare eller göra det själv för en bråkdel av kostnaden. Saker du behöver
tång eller skiftnyckel
Förstärkare kabelsats
Trim panel borttagningsverktyg
Högtalarkabel
Visa fler instruktioner
1

Koppla den negativa batterikabeln från den negativa inlägg av bilens batteri. Använd en skiftnyckel eller tång för att lossa kabelns klämma så att du kan ta bort kabeln från posten.
2

Lossa muttern på pluskabeln stolpen och placera ringen terminalen från förstärkaren kabelsats på pluskabeln. Dra åt muttern till posten, fast ringen terminal till pluskabeln stolpen. Detta kommer att förbli ansluten för att tillhandahålla en kraftkälla för förstärkaren. Ta bort säkringen från säkringshållaren på ringen terminalen tills installationen är klar.
3

Anslut den blå kabeln till klämman och dra kabeln genom väggen separerar motorrummet och insidan av bilen.
4

bort stereon från bilens stereo montering dockan i instrumentbrädan. Konsultera din manual reparationsinformation för instruktioner om att ta bort fabriken stereo och hjälpmedel som behövs.
5

Koppla loss nätaggregatets kablar och högtalare ledningar från baksidan av stereon. Koppla in kablar i ledningarna i kabelnätet adaptern. Anslut adaptern ledningsnätet i motsvarande uttag på baksidan av stereo. Anslut kablarna förstärkare patch från förstärkaren kabelsats till de tillgängliga avledningar av kabelnätet.
6

Dra förstärkarens kablar från stereo till placeringen av förstärkaren. För de flesta bilar, mata ledningarna genom baksidan av stereon montering dockan och ner till golvet av fordonen. Andra bilar kräver att du drar kablarna genom den intilliggande handsk-facket. Se din reparationshandbok för ordentliga vägar förstärkare ledningar.
7

Byt fabriken stereo till stereo montering dockan.
8

Kör nätkabeln ned den vänstra sidan av fordonet till platsen för förstärkaren. Kraften kabeln kommer in i insidan av fordonet genom öppningen i brandväggen och dyker upp i den mul-brunn i förarsidan. De patchkablar från stereon kommer att dyka upp på passagerarsidan. Kör kablarna separat för att undvika signal störningar.
9

Anslut ström och kablar patch till lämpliga ingångar på förstärkaren. Bifoga en jordkabel från kabelsats till förstärkaren och anslut den till en bult eller skruv nära platsen för förstärkaren.
10

Byt ut negativa batterikabeln till den negativa batteripolen på bilens batteri . Placera säkringen inuti säkringshållaren på ringen terminalen och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81295.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.