Hur jag tråd två 4 ohm 10 Inch Subwoofers?

Installera subwoofers bilstereo i bilen kommer att ge bättre low-end frekvensomfång från din stereo. Eftermarknad bilstereo tillverkare producera många olika subwoofer typer och storlekar, som avser att tillgodose bilens storlek och dina lyssningspreferenser. Subwoofers kräver en separat extern förstärkare om makten. Det är viktigt att korrekt motsvara den totala nominella effekten hantering av subwoofers som används i ditt system med RMS uteffekt siffra på förstärkaren. Vid ledningsdragning ett par 10-tums bashögtalare med enkel 4-Ohm talspolar, måste du överväga Ohm belastning förmåga förstärkaren också. Saker du behöver
Subwoofer dokumentation
Förstärkare dokumentation
Högtalarkabel
Wire strippor
flatstift
Phillips skruvmejsel eller platt skruvmejsel
insexnyckel ställa

Visa mer instruktioner
Allmänt Förberedelse
1

Läs den dokumentation som medföljer subwoofern och förstärkaren.
2

Bestäm om förstärkaren är en mono-block subwoofer förstärkare eller två-kanals förstärkare. När inkoppling av subwoofers till en mono-blocket, måste enheten stödja en 2-ohm högtalare belastning. Två-kanals förstärkare måste stödja en 2-ohm last i bryggkopplat läge, vilket innebär att de två sida utgång är "överbryggas" tillsammans.
3

Skär två par högtalarkabeln tillräckligt länge för att nå från förstärkarens högtalarterminaler till baslåda terminalerna. Skala av 1/8 tum av isoleringen från ändarna av varje högtalarkabel, med hjälp av ett par tråd strippor. Tvinna trådarna tillsammans för att minska slitaget.
4

Bestäm vilken typ av tråd terminaler som används på förstärkaren. Om förstärkaren använder "bar-och-skruv" typ terminaler, crimp flatstift till ena änden av högtalarkabeln par, med hjälp av pressverktyg delen av kabelskalaren. Om förstärkaren har stoppskruven terminaler typ tråd, anslut inte flatstift till ena änden av högtalarkabeln par, du kommer in högtalarkabeln i terminalerna direkt
5

Anslut avskalade ände. ena högtalarkabeln par till motsvarande uttag på subwoofern rutan för vänster subwoofer. Anslut de avskalade ändarna av återstående högtalarkabeln paret till den högra subwoofer terminaler. Den randiga linjen på vissa märken högtalarkablarna kommer beteckna den röda "Positive" bly, medan den enfärgade kabeln i paret måste ansluta till den svarta "Negative" högtalarlåda terminal.
Mono-Block Förstärkare Wiring
6

Lossa negativa "-" och positiva "+"-klämmorna högtalare på förstärkaren med en Phillips skruvmejsel, platt skruvmejsel eller insexnyckel, beroende på vilken typ av terminal
.
7

Sätt i "Positive" högtalarkabeln leder från varje subwoofer till förstärkarens "+" högtalarutgång. Säkra både högtalarkabeln leder till förstärkaren genom att dra åt plintskruven
8

Anslut den "negativa" högtalarkabeln leder till. "-" Högtalarterminal finns på förstärkaren, och dra terminalen skruven.
9

Kontrollera anslutningarna är täta och tråd frays som kan orsaka kortslutningar i systemet.
Två-kanals förstärkare Wiring
10

Undersök dokumentationen som medföljer förstärkaren, och bestämma vilka terminaler du måste använda för en "överbryggas" subwoofer anslutning. Vissa förstärkare kan ge indikationer nära högtalarterminalerna. Typiskt, överbrygga förstärkaren består av att ansluta de positiva högtalarkablarna till "Höger kanal" positiva polen på förstärkaren, när du ansluter de negativa leder till "Vänster kanal" negativ förstärkarens terminal (eller vice versa).

11

Lossa de två högtalarutgångar som används för att överbrygga med en Phillips skruvmejsel, platt skruvmejsel eller insexnyckel.
12

Anslut "Positive" högtalarkablar för varje subwoofer till den lämpliga positiva "överbryggas" terminal på förstärkaren. Dra terminalen skruven för att fästa kablarna till förstärkaren.
13

Anslut den "negativa" högtalarkablar för varje subwoofer till det negativa "överbryggas" förstärkare terminal. Dra terminalen skruven för att fästa kablarna till förstärkaren.
14

Kontrollera högtalarnas terminaler för täthet och ledningar för eventuella frays.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82690.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.