AMP kabelsats Instruktioner

Förstärkare elkabelsatser är viktiga verktyg för att ansluta en förstärkare eller subwoofer till fordonets stereoanläggning. Satsen innehåller en elkabel, som behövs för att inrätta en oberoende strömkälla för amp eller motordrivna sub. En ring terminal ingår i satsen för att ansluta strömkabeln till fordonets positiva batteripolen. Jordning förstärkaren är nyckeln till säkerhet och konsekvent amp prestanda, så en jordkabel ingår i förstärkaren kabelsats tillsammans med patchkablar eller separat signal och strömpåslag på kablar för att ansluta till bilens huvudenhet. Saker du behöver
förstärkare kabelsats
Skiftnyckel
Kabelstam adapter
Trim panel borttagningsverktyg
Vehicle reparationshandbok
Drill (tillval) katalog Gummigenomföring (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Lyft bilens huva för att komma åt batteriet. Lossa skruvarna som håller ramen för respektive batterikablarna till batteripolerna med justerbara hylsnyckel. Ta den negativa klämman batterikabeln från batteriets minuspol och ställ den åt sidan.
2

Ta den positiva batterikabeln från batteriet och placera ringen terminalen på den positiva batteripolen. Byt den positiva klämman batterikabeln på terminalen, ovanför ringen terminalen, och dra åt skruven på klämman med nyckeln. Ta bort säkringen ur säkringen kortplatsen på ringen terminalen och ha den till hands för ersättning efter förstärkaren eller nätdrivna subwoofern har installerats och anslutits.
3

Anslut nätkabeln i ringen terminalen . Trä kabeln strömförsörjningen genom fordonets brandvägg som separerar motorrummet från passagerarutrymmet av fordonet. Använd en borr för att skapa en öppning i brandväggen om det inte finns en redan etablerad bana in i kabinen. Placera en gummigenomföring i den nya öppningen för att skydda nätkabeln från de vassa kanterna på den nya brandväggen öppnas.
4

Flytta till insidan av bilen och ta bort stereon ur bilens stereo docka i instrumentpanelen. Följ instruktionerna i reparationshandboken för stereo utvisningsförfaranden för just din bil. Skjut stereo från instrumentbrädan och koppla stereo ledningar kontakterna från baksidan av enheten.
5

Anslut stereo ledningar kontakterna i adaptern kablage leder. Adaptern kommer att ge de nödvändiga insatsvarorna för patchkablar som krävs för att ansluta förstärkare eller subwoofer till bilens huvudenhet. Anslut kabelstammen adaptern leder till motsvarande uttag på baksidan av stereon.
6

Anslut patchkablar till tillgängliga kabelstammen adaptern leder. Följ märkningen på adapter kablage leder eller konsultera adaptern handbok för vägledning i anslutning kopplingskablarna. Mata patchkablar genom baksidan av bilens stereo docka och ner till golvet i fordonet. Den idealiska platsen för patchkablar att dyka upp från baksidan av instrumentbrädan är på passagerarsidan. De patchkablar och strömförsörjning kabel ska dras till förstärkaren på motsatta sidor av fordonet. Nätkabeln ska redan vara placerad i fotutrymmet på förarsidan av bilen.
7

tillbaka stereon i bilens stereo montering dockan. Byt ut alla streck paneler som togs bort för att ta ut stereon genom att följa instruktionerna för stereo installation finns i reparationshandboken.
8

Dra elkabeln längs förarens sida av fordonet. Förlägg patchkablar längs passagerarsidan. Använd ett trim verktygspanel bort att stoppa in kablarna i sidan panel av fordonet för att dölja och skydda kablage.
9

Anslut strömkabeln till makten ingången på förstärkaren eller subwoofer. Anslut patchkablar till signalingångarna på förstärkaren. Placeringen av ingångarna varierar beroende på märke och modell av förstärkaren. Se manualen för vägledning till lämpliga ingångar.
10

Välj en bult eller skruv nära amplfier eller subwoofer för att fungera som en grund. Varje skruv eller bult, mindre än 20 inches från förstärkaren eller sub som är direkt ansluten till fordonets ram, kommer att fungera som en lämplig jordpunkt. Anslut jord på förstärkare för att skruven eller bulten. Återgå till bilens motorrum.
11

Byt negativa klämman batterikabeln till batteriets minuspol stolpen och dra åt skruven på klämman med nyckeln. Byt ut säkringen i ringen terminalens säkringshållare och stänga bilens huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82688.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.