Hur korrekt installera ett ljudsystem

Byta bilens stereo ljudsystem kan bli nödvändigt att uppgradera kraften och förmågan i bilens stereo huvudenhet. Aktuell stereo däck erbjuder en rad alternativ som tidigare inte tillgängliga från tidigare däck factory stereo. Du kan alltid lita på din ljud-installation till en professionell bilstereo tekniker, eller så kan du få de nödvändiga adaptrar och göra jobbet själv. En oerfaren ägare kan ersätta stereon på under en timme med standardverktyg. Saker du behöver
Skiftnyckel
Trim panel Tool Review Vehicle reparationshandbok
Kabelstam adapter adapter
Faceplate eller installation sleeve
Visa fler instruktioner

1

Dra spaken Huvlås innanför bilens passagerarutrymme. Spaken är vanligen placerad på förarens sida av fordonet, under instrumentpanelen. Flytta till fordonets front.
2

Lyft huven och stötta upp (om det behövs). Leta reda på batteriet, som är till vänster eller höger sida av motorrummet (beroende på bil märke och modell) och kommer vanligen att ha två terminaler på toppen. En av terminalerna kommer att täckas med en röd gummihölje medan den motsatta terminalen vanligen kommer att omfattas av ett svart lock.
3

Ta bort det svarta locket för att avslöja jordavslutningen eller negativa batteri plint. Lossa bulten som håller den negativa batterikabeln s klämma till terminalen inlägg med en justerbar hylsnyckel. Lyft kabeln från batteriet och lägg den åt sidan. Återgå till fordonets insida.
4

Ta fabriken stereo från bilens stereo montering dockan. Borttagning förfaranden varierar mellan olika märken och modeller. Konsultera manualen reparationsinformation för demonteringsföljd för just din bil.
5

bort de skruvar som håller fast stereon i bilens stereo fäste. Skjut fabriken enheten från dockningsstationen och koppla stereo kablage och antenn kabeln från baksidan av däcket. Kontrollera för att se om frigöringsmekanismer används för att hålla den stereo ledningar på plats. Om så är fallet, tryck frisläppandet innan kabeln dras kontakterna från butikerna.
6

Skjut eftermarknaden stereo installation hylsan till den vakanta stereo docka. Hylsan är vanligtvis medföljer nya stereoljudet. Om det inte är, sätter en fronten adapter i dockningsstationen och tryck den inne tills den yttre kanten är i nivå med öppningen på instrumentbrädan dockan. Dra stereo kablage och antenn kabeln från baksidan av dockan och genom framsidan av fronten adaptern.
7

Anslut stereo ledningar kontakterna till adaptern kablage leder. Kabelnätet adaptern kommer att överbrygga eventuella gap i kompatibilitet mellan stereon ledningar och uttag på baksidan av den nya stereon. Följ markeringarna eller märkning på kabelstammen adaptern leder för vägledning. De stereo ledningar kontakter och kabelnätet leder adapter kan anslutas på ett enda sätt. 8

in adaptern kablage bly kontakterna i motsvarande uttag på baksidan av den nya stereon
. Utloppen är vanligen placerad på vänster sida av stereo bakpanel. För in antennkabeln leder till FM /AM-antenn port på baksidan av stereon (vanligtvis på motsatt sida av stereons baksida).
9

Skjut stereoanläggning i monteringshöljet eller Faceplate adaptern tills den låses på plats. Du hör ett klick för att markera att stereon helt har satt i bilens stereo montering dockan.
10

ersätta någon av instrumentpanelen paneler och brickor som du tog bort för att ta ut däcket stock stereo. Se reparationshandboken för anvisningar. Återgå till bilens motorrum.
11

Byt negativa klämman batterikabeln på bilens jordavslutningen post och dra åt skruven på klämman med nyckeln. Byt ut den svarta gummiskyddet över terminalen och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82679.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.