Hur man installerar en 2002 Kia Optima Amp

I lager stereo i 2002 Kia Optima ger mindre ström än de flesta jämförbara eftermarknaden stereo huvudenheter. Optima ägare som vill ha en mer kraftfull ljudanläggning kan byta sina däck för en ny enhet eller förstärka fabriken stereo signal med en förstärkare. Den nya förstärkaren behöver ett kit förstärkare ledningar för att skapa makt och ansluta signalen till stereon. Du kan välja att ha satsen och förstärkare installeras professionellt, eller så kan du spara pengar och göra det själv. Saker du behöver
Skiftnyckel
Förstärkare kabelsats
Trim panel borttagningsverktyg
Phillips skruvmejsel
Kabelstam adapter
Patch kablar
Förstärkare
Speaker wire

Visa fler instruktioner
1

Lyft Optimas huven och lossa bultarna som håller fast varje batterikablarna till sina respektive batteripolerna med en skiftnyckel. Lägg den negativa batterikabeln till sida för att förhindra den från att kortsluta Kia elsystem under förstärkaren.
2

Ta den positiva batterikabeln från batteriets pluspol. Placera ringen terminalen från eftermarknaden förstärkaren kabelsats till den positiva batteripolen inlägget. Placera den positiva klämman batterikabeln på batteriet terminal och över ringen terminalen. Dra åt skruven på kabelns klämma med skiftnyckel.
3

Ta bort säkringen ur säkringen kortplatsen på ringen terminalen och håll den enkelt tillgänglig så att du kan byta ut det efter installationen och innan med förstärkare. Sätt förstärkaren kabelsats s elkabel till ingången på ringen terminalen. Elkabeln etablerar den oberoende strömkälla krävs för att driva den nya förstärkaren.
4

Lokalisera inträde i Kias kabinen i bilens brandvägg. Öppningen kommer redan vara i bruk andra elektriska ledningar men kan också användas för att mata strömkabeln för förstärkaren i Optimas interiör. Mata kabeln genom öppningen och flytta den till bilens interiör.
5

Bänd trim panelen under stereon bort från instrumentbrädan med en kåpa borttagningsverktyg. Wrap bladet av verktyget med ett tunt tyg för att förhindra från repor trim och instrumentbrädan paneler. Bänd panelen som omger växelspaken rutan bort från mittkonsolen. Bänd instrumentbrädan runt stereo och klimat kontrollerna bort från instrumentbrädan. Placera panelerna åt sidan.
6

Ta bort de tre skruvarna på vardera sidan av stereon montering med en Phillips skruvmejsel. Skjut fabriken stereo från instrumentpanelen stereo montering dockan och koppla bort de två kontakterna stereo ledningar från uttagen på baksidan av huvudenheten.
7

Anslut Optimas stereo ledningar kontakterna i ledningarna hos en stereo kablage adapter. Sätt in adapterns leder till motsvarande uttag på baksidan av fabriken stereo däck.
8

Anslut patch datakabelskontakter leda till adapter kablage leder. Adapterns leads kommer att märkas för att visa var de lämpliga förstärkare kabelanslutningar bör göras. Kopplingskablarna genom baksidan av Optimas stereo montering dockan
9

Route. På baksidan av dockan leder till golvet i Kia på passagerarsidan av fordonet. Byt ut stereon och skruva i de sex skruvarna med skruvmejseln.
10

Byt instrumentbrädan paneler runt stereo montering och växelspaken. Tryck dem ordentligt för att knäppa dem på plats.
11

Dra elkabeln från den vänstra sidan av interiören kabinen till stammen. Lay kopplingskablarna längs den motsatta sidan av Kia för att undvika störningar från strömkällan.
12

Placera förstärkaren i bagageutrymmet. Anslut strömkabeln till makten ingången på förstärkaren. Konsultera förstärkarens bruksanvisning för att lokalisera anslutningspunkterna på förstärkarens panel av försäljningsställen. Koppla in de patchkablar till signalen och strömpåslag på insatsvaror. De patchkablar låter dig överföra fabriken stereo signal genom förstärkaren till högtalarna samt på och av strömmen till förstärkaren via stereon. Anslut högtalarkablarna till högtalarutgångarna på
13

amp. Dra kablarna till högtalarna du väljer att ha draghjälp av förstärkaren. Ta bort locket från högtalarna med en kåpa verktyg eller skruvmejsel. Ta bort de tre skruvarna runt högtalaren med Phillips-skruvmejsel. Ta bort högtalaren från sitt fäste och koppla högtalarkablarna från selen på ryggen. Anslut högtalarkablarna från förstärkaren till ingångarna på baksidan av högtalaren. Sätt tillbaka högtalaren, skruva i skruvarna, och tryck på locket på talarens montering tills de klickar på plats.
14

Anslut förstärkarens jordpunkten till en skruv eller bult i Kias bålen. Varje bult anslutas direkt till Optimas ram kommer att fungera som en lämplig jordning källa (inte längre än 20 inches från förstärkaren för bästa resultat). Återgå till motorrummet.
15

Placera den negativa batterikabeln klämma tillbaka på Kias negativa batteripolen. Dra åt skruven på kabelns klämma med skiftnyckel. Placera tillbaka säkringen inuti ringen terminalens säkring öppningen och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82644.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.