Hur konvertera en AM Bilradio till FM

Om din gamla bil har en AM-radio, kan du få fler stationer och bättre ljudkvalitet genom att omvandla den till FM med en FM-bilradio converter box. Dessa boxar fungerar på ungefär samma sätt som digital-TV-omvandlare: FM-signalen kommer genom antennen och går in i lådan tuner. Då omvandlaren överför ljud till bilstereon via en AM frekvens, så radion behandlar helt enkelt det som en stark AM-station. Den ersätter effektivt tunern, men fortsätter att använda samma antenn, mottagare och högtalare. Saker du behöver
FM-radio converter box
Visa fler instruktioner
Installation
1

Skaffa en AM till FM bilradion omvandlare. Som av sen 2010, eBays avslutade listor visar dessa omvandlare allmänhet sälja för runt $ 30 till $ 65, inklusive fraktkostnader. Försök att söka efter "FM-radio converter" på eBay, men ignorera "FM-bandet Expanders" och japanska FM-bandet enheter expansionsmöjligheter.
2

Fäst omvandlaren till bilens el, AM-radio och antenn. Enligt Livecbradio.com, bör du ansluta omvandlaren till "säkringsblock" till makten, bifoga sin produktion till radions antenningång och anslut kabeln bilantenn till det. Se till att varje tråd går till rätt uttag på radion och omvandlare. Nu är du redo att konvertera FM-signaler till AM.
3

Slå på omvandlaren och trimma AM bilradion tills du hittar omvandlarens frekvens. Använd sedan omvandlarens tuning ratten för att hitta en FM-station. Stäng av omvandlaren och ställa in radion normalt att höra AM-stationer. Vissa konverterare har en AM /FM-knappen och gör att du kan utföra alla tuning via omvandlaren.
4

Kontrollera att du anslutit antennkablar säkert, om ljud eller mottagningen är dålig. Finjustera AM-radio för att säkerställa att det är att plocka upp omvandlaren signal så bra som möjligt. Vissa FM-omvandlare har en AFC (Automatic Frequency Control) omkopplare, låsa den om trimning i en station, för att begränsa snedvridningen och hindra sändningar från drifting Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82348.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.