Hur man lägger in en radio i en 1965 Chevelle

En av de hinder för uppdatering av en klassisk bil förvärvar och installera en modern, state-of-the-art stereo. Några klassiker har stora, rymliga instrumentpaneler och enkla ledningssystem som främjar installation av en top-end radiomottagare. Andra, som den 1965 Chevy Chevelle, har smala instrumentpaneler och begränsade alternativ för att installera någon form av stereo huvudenhet. Men med lite planering, en del tillverkning arbete och en konverteringssats som tillhandahålls av en eftermarknad tillverkare, installera en sådan radio är en enkel modifiering. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Wire strippor
Spool av 12-gauge fordonsindustrin tråd årig Man /kvinnliga kabeldragning kontaktdon
Jigsaw
Dremel verktyg med metall slipning fastsättning
Ombyggnadssats för första generationens Chevelle
Huvudenhet
Visa fler instruktioner Review bort Stock Radio
1

Dra av varje vred ur beståndet radion.

2

Nå under och bakom instrumentbrädan med spärr. Hitta bultarna som håller beståndet radion på plats och ta bort dem. Koppla loss kabeln radioantenn och ledningsnätet från baksidan av radion.
3

Ta beståndet radion.
4

Mät utrymmet behövs för parentes i den nya radions huvudenhet. Använd sticksåg för att skära ut det utrymme från den ursprungliga öppningen, eftersom den nya enheten kommer att vara större än den gamla. Även hålen för vreden stock radio måste rensas ut. Klipp långsamt och arbeta dig från insidan och ut.
5

Rengör kanterna på hålet med Dremel-verktyg.
Installation
6

Skjut fästet ramen i rymden, och tryck ut metall klaffar för att säkra fästet på plats.
7

Dra ledningsnätet och radioantenn genom konsolen och anslut dem till den nya huvudenheten. Anpassa kabelnät som behövs för att ansluta den med huvudenheten.
8

Vrid nyckeln till ALT läge att engagera primära effekt. Kontrollera att huvudenheten får ström. Slå på enheten och kontrollera varje högtalare för att se om den levererar ljud. Kontrollera radion för att se om antennen tar emot en signal.
9

Skjut huvudenheten i hållaren tills du hör att det klickar på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82537.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.