Hur man installerar en Amp på en Dodge RAM

Eftermarknad stereoförstärkare kan användas för att förstärka stereo signalen från din Dodge Ram stereo huvudenhet för att ge en mer kraftfull och tydligare system bilstereo. Ansluta förstärkaren kräver att du upprättar en strömkälla för nya förstärkare och anslut enheten till fabriken eller eftermarknaden huvudenheten. Du kan välja att ha den nya förstärkaren ansluten med en professionell bilstereo tekniker, eller så kan du köpa kit förstärkare ledningar och kablar patch och göra jobbet själv. Saker du behöver
10 mm hylsnyckel
förstärkare kabelsats
10-mm hylsa och kör
patchkablar
Högtalarkabel
Flat skruvmejsel
Phillips-skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Dra i spaken Huvlås till höger om ratten och flytta till framsidan av Dodge Ram. Lyft huven och lossa båda bultarna som håller respektive batterikablarna till batteripolerna med en 10-mm hylsnyckel. Avlägsna kabelns klämmor från terminalerna.
2

Ställ den svarta negativa batterikabeln åt sidan, bort från batteriet. Placera ringen terminalen från förstärkaren kabelsats till den positiva batteripolen. Byt den positiva klämman batterikabeln över ringen terminalen på positiva inlägg. Dra åt skruven för att säkra den positiva kabeln klämman till terminalen.
3

Dra säkringen från säkringshållaren på ringen terminalen och ha den till hands för senare återinsättning. Sätt i nätkabeln (medföljer förstärkaren kabelsats) in i ringen terminalen. Mata kabeln genom öppningen i lastbilens brandväggen och in i passagerarutrymmet. Sökvägen till kabinen kan hittas på vänster sida av motorrummet, andra ledningar ska dras genom öppningen. Flytta till fordonets insida.
4

Ta den övre kanten av den huvudsakliga instrumentbräda panelen och dra bort det från instrumentbrädan. Arbeta händerna runt kanten av panelen för att separera den från Ram instrumentbräda. Ställ panelen åt sidan.
5

Ta bort de två skruvbultar på vardera sidan av fabriken stereo med 10-mm hylsa och kör. Skjut stereo från montering dockan och koppla bort de två kontakterna stereo ledningar från uttagen på baksidan av huvudenheten.
6

Anslut stereo ledningar kontakterna i kabelnätet adaptern leder. Plus kabelnätet adaptern leda till motsvarande uttag på baksidan av stereon. Anslut kopplingskablarna i det tillgängliga kabelnätet adapter leder markerats för aux-ingång. Se kopplingsschema manuell sele adapter eller följ färgkod på avledningar är korrekt anslutna platser.
7

Mata patchkablar genom baksidan av truckens stereo docka och ner till golvet på passagerarsidan sida. Skjut stereo tillbaka till dockan och ersätta de två skruvbultar med uttaget och kör.
8

Rikta den huvudsakliga frontpanel mot instrumentbrädan och tryck fast i ytterkanten av panelen för att fästa det igen på plats.
9

Dra elkabeln längs förarsidan av bilen till den plats på förstärkaren. Förlägg patchkablar längs passagerarsidan av bilen för att hålla insignalen skild från strömförsörjningen och undvika signal störningar.
10

Montera förstärkaren bakom baksätet eller under något av framsätena . För sub-sits installation, för att placera plastdistanser under hörnen av förstärkaren för god ventilation.
11

Anslut strömkabeln till ineffekt på förstärkaren. Anslut patchkablar till signalingångarna på förstärkaren. Se förstärkarens bruksanvisning för utlopp platser eller följ etiketterna på förstärkarens uttag panel.
12

Anslut högtalarkablarna till högtalarutgångarna på förstärkaren. Dra kablarna till högtalarna du har valt att ta emot den förstärkta stereo signal. Bänd talaren täcka upp med en skruvmejsel.
13

Ta bort skruvarna runt högtalaren med en Phillips-skruvmejsel. Ta bort högtalaren och koppla högtalarkablar. Anslut högtalarkablarna från förstärkaren.
14

tillbaka högtalarna i sina fästen och skruva in skruvarna med Phillips-skruvmejsel. Placera kåpan över högtalaren och tryck fast att snäppa tillbaka locket på plats.
15

Anslut förstärkarens jord till en skruv eller bult direkt kopplad till ramen på lastbilen med en jordkabel ingår i förstärkaren kabelsats. Återgå till motorrummet.
16

Placera den negativa batterikabeln klämma runt den negativa batteripolen. Dra åt skruven på kabelns klämma med skiftnyckel. Sätt i säkringen i ringen terminalens säkringshållare och stäng Ram huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82522.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.