Hur man ställer in en bil för en kraftfull Sound System

Ställa in ett fordon för en kraftfull ljudanläggning involverar flera steg. Nyckeln till ett kraftfullt system är signalstyrkan från huvudenheten. Byt däck fabriken stereo med en eftermarknad däck som har större pre-amp makt. Lägg till ett eftermarknaden förstärkare till system för att öka signalstyrkan ännu högre. Ju mer kraftfulla system kommer att erbjuda volym och tydlighet till bilens stereoanläggning. Saker du behöver
Wrench
Förstärkare kabelsats
Drill (tillval) katalog Borr (tillval) katalog Gummigenomföring (tillval) katalog Fordon reparationshandbok
Kabelstam adapter
Aftermarket huvudenhet
Insättningshylsan
GM antenn-adapter (tillval) katalog patchkablar
beklädnaden borttagningsverktyg
Förstärkare
plastdistanserna (tillval) katalog Speaker tråd
Phillips-skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lyft bilens huva för att komma till batteriets anslutningar. Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriets minuspol med en skiftnyckel. Vila kabeln åt sidan för att förhindra kortslutning bilens elsystem under modifieringarna.
2

Ta den positiva batterikabeln från batteriets pluspol. Placera en ring terminal från en förstärkare kabelsats till den positiva batteripolen. Byt den positiva klämman batterikabeln till den positiva polen stolpen och dra åt bulten på kabelns klämma med skiftnyckel.
3

Koppla den blå kabeln från förstärkaren kabelsats in i ringen terminalen och ta bort säkringen från ringen terminalens säkring uttag. Håll säkringen praktiskt för återinsättning senare.
4

Mata den blå kabeln genom fordonets brandväggen och in i det inre kabinen. Använd en väg som redan fastställts för elledningar. Om det inte finns någon tillgänglig öppning i brandväggen skapar ett med en borr och en 14 gauge eller större borr. Placera en gummigenomföring i det nya hålet för att skydda nätkabeln. Flytta till fordonets insida.
5

bort bilens stereo från instrumentpanelen stereo montering dockan. Rutiner för stereo avskaffande kommer att variera, så följ instruktionerna i reparations handboken för förfaranden som är specifika för fordonets märke och modell. Skjut däcket från dockningsstationen och koppla stereo kablage och antenn kabeln från uttagen på baksidan av enheten.
6

Anslut stereo ledningar kontakterna i adaptern kablage leder. För GM-fordon, anslut antennkabeln leder in i GM antennadaptern. Skjut installationen hylsan till den vakanta stereo docka. Vik metallflikarna inuti hylsan utåt med en skruvmejsel för att fästa den i bilens stereo docka.
7

Dra stereo ledningar (ansluten till kabelnätet adaptern) och antennkabeln (med antenn adapter ansluten vid behov) genom installationen hylsan från baksidan av dockan. Anslut ledningsnätet kontakterna Adapterkabel i uttagen på baksidan av den nya stereon däck.
8

Anslut patchkablar till kabelnätet adaptern leder. Ledningarna kommer att märkas eller färgkodade för att visa var de riktiga förstärkare kabelanslutningar skall göras. Mata patchkablar genom baksidan av stereon dockan och ner till golvet på motsatt sida av fordonet ur strömkabeln (införd i kabinen av fordonet genom brandväggen).
9

För in antennkabeln leder in i FM-antenningång på baksidan av eftermarknaden stereoanläggning. Skjut den nya stereoanläggning i installationen hylsan tills den låses på plats. Ersätta någon av bilens instrumentbräda paneler som du tog bort för att extrahera fabriken stereo. Konsultera reparationshandboken för förfaranden.
10

Dra nätkabeln och kablarna patch längs motsatta sidor av bilens interiör. Stoppa i kablarna i sidopanelerna på insidan av bilens dörrar att dölja ledningar när de reser till platsen för förstärkaren.
11

Placera förstärkaren i det bakre lastutrymmet av bålen, antingen i stammen eller baksidan av halvkombi. För lastbilar, placerar förstärkaren under sätet med plast distanser under varje hörn av förstärkaren för korrekt ventilation.
12

Anslut elkabeln till ineffekt på förstärkaren. Anslut patchkablar till signalingångarna på förstärkaren. Anslut den jordade uttag på förstärkaren till en skruv eller bult nära förstärkaren med jordkabel ingår i förstärkaren kabelsats. Varje skruv eller bult som är direkt ansluten till fordonets chassi eller ram bör inte vara längre än 20 inches från förstärkaren. Anslut högtalarkablarna till förstärkarens högtalarutgångar
13

och dirigera dem till högtalarna Du har valt att ta emot den förstärkta signalen. Ta bort högtalarna från sina fästen, koppla bort högtalarkablarna från huvudenheten och anslut kablarna från förstärkaren. Tillbaka högtalarna i sina fästen. Följ högtalaren ur och byter finns i reparations handboken. Återgå till bilens batteri.
14

Placera den negativa batterikabeln klämma tillbaka till den negativa batteripolen. Dra åt skruven på klämman med nyckeln. Placera tillbaka säkringen i säkringshållaren kortplatsen på ringen terminalen och stänga bilens huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82606.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.