Hur man bygger en högtalare Bandpass Box

I sin enklaste form är en bandpass låda högtalare en förening kapsling med två kamrar. Skiljelinjen ytan mellan kamrarna håller högtalaren /föraren, typiskt, är det andra kammare portade (rund) eller portad (kvadratiska eller rektangulära). Denna typ av högtalarlåda kallas 4th högtalare order bandpass. Hamnen eller vent förstärker low-end frekvenssvar subwoofern. En 4: e ordningens bandpass högtalare kombinerar förbättrade low-end svar kännetecknar en ventilerad eller portade design med täthet och punsch i en förseglad eller sluten konstruktion. Saker du behöver
Jigsaw
Drill
Torrtillverkade TRÄFIBERPLATTA
eller skruvar
Pan huvud plåt skruvar
trälim
silikon täta
Måttband Högtalarkabel
Visa fler instruktioner
1

Se den dokumentation som medföljer komponenten högtalaren. Varje subwoofer box design har specifika volymer för specifika komponenter högtalare för att fungera korrekt. En bandpass låda behöver separata specifikationer för volymen av den förseglade delen och den portade delen.
2

Cut medium density fiberboard (MDF) paneler för lådan med en sticksåg eller bord såg. Använd volymknapparna beräkningar som gjorts av subwoofern tillverkaren. Det kommer att finnas en nedre panel, två sidopaneler, två ändpaneler, en övre panel och en subwoofer monteringspanelen när du är klar. MDF kastar bort en massa damm när det skärs, så bär en mask och skyddsglasögon när du sågar.
3

Använd sticksåg för att skära en öppning för högtalaren i panelen där subwoofern kommer att monteras. Använd högtalaren sig mot MDF panel att beskriva utklipp, eller spåra en mall på papper och sedan spåra det på panelen med en penna.
4

Skär en öppning i baksidan av högtalaren sektionen för terminalen cup.
5

Skapa en öppning för hamnen i MDF-panel som ska fungera som framsidan av portade delen av lådan.
6

Dry -passar alla delar av MDF, före limning, för att säkerställa en jämn passform. Använd en borrmaskin till pre-borrhål för att ansluta alla fält hörn liksom hål för montering av terminalen koppen. MDF, på grund av sin komprimerade karaktär, inte kan hålla träskruv, maskin eller gips skruvar behövs
7

Applicera trälim frikostigt mellan varje kontakt avsnitt och använd sedan eller skruvar för att ytterligare säkerställa en lufttät bindning.. Bygg grundspel med två sidor och två ändstycken för varje lådsektion.
8

Fäst terminalen koppen på baksidan öppning med eller skruvar.
9

Caulk alla inre lederna i lådan med silikon täta. Ställ lådan åt sidan och låta täta att härda fullständigt under 18 till 24 timmar.
10

Sätt panelen för subwoofern montering inuti den större rutan för att skapa en sluten del av lådan och en portade avsnitt av lådan. Verifiera den inre volymen av varje sektion med ett måttband. Fäst monteringspanelen med eller skruvar.
11

Montera subwoofern på monteringspanelen på samma sätt som en vanlig högtalare. Fäst högtalaren till MDF med plåtskruvar. Kör en sträng icke-torkande täta runt högtalaren omkrets för att säkerställa en lufttät tätning.
12

Anslut högtalarkabeln mellan subwoofern terminalerna och anslutningskontakter cup.
13

Fäst den övre panelen till boxen med trälim och sedan ytterligare säkra det med eller skruvar. Den färdiga lådan har nu en sluten avdelning och en portade avsnitt, med subwoofern är monterad mellan de två sektionerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82218.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.