Hur man bygger en subwoofer till Specifikationer

När man bygger en baslåda till specifikationerna för en bil eller hemmiljö, är den första specifikationen som måste beaktas storleken på högtalaren /drivrutinen. Storleken på föraren bestämmer den fysiska storleken och den inre volymen av lådan, oavsett om build är av en försluten konstruktion eller ported inneslutningen. Det finns massor av hjälp med att bygga baslådor på nätet, från fria högtalardesign planer på att programvara som hanterar all ingenjörskompetens som annars skulle vara nödvändigt. Saker du behöver
Högtalare /förare
Speaker bygga programvara Thiele /Small (T /S) parametrar
3/4-tums plywood
Table eller motorsåg
Borrmaskin
Router eller cirkelsåg fastsättning
trälim
Trä skruvar
silikon täta
Högtalarkabel
skruvterminaler
Anslutningsterminal
Icke-torkning täta

Visa fler instruktioner
1

Välj högtalaren som ska inhysas i skåpet. Detta är den största faktorn för specifikationer för lådan. Sedan, nedladdning winISD, en utmärkt talare design mjukvara som är en gratis nedladdning.
2

Använd Thiele /Small parametrar för att slutföra inneslutningen storlek. De är försedda med kvalitet högtalare, men information finns även på nätet, speciellt på Thiele /Small hemsida.
3

Anslut Thiele /Litet antal och parametrarna högtalare i högtalaren bygga programvara. Programvaran kommer att mata ut alla specifikationer för att bygga skåpet. Gänganslutna mönster och basreflex design är samma sak och producera mer low-end med större effektivitet än sluten låda design.
4

Använd 3/4-tums plywood av björk för lådkonstruktion. Köp träet och skära panelerna till storlek, eller har trä skuren för en liten avgift från säljaren.
5

Dry-fit sidorna, botten och stärkande först. Stagning är en interiör stycke, av samma storlek som den nedre stycke, som ökar rutan styvhet och hjälper till att minimera vibrationer.
6

Lim sidorna, botten och stag om den torra passform matchar upp väl. Efter limning, försänkning träskruv var 4 tum längs sömmarna. Kläm bitarna efter skruvning med möbler klämmor, och låt aggregatet torka i åtta timmar.

.
7

Gör utskärningar för baksidan. Om konstruktionen är en driven sub kommer utskärningen rymma plattan förstärkaren. Om build är för en passiv sub, är baksidan utskärningen för terminalen kopp som innehåller ingångarna. Gör torr-fit, lim, skruv och klämma sekvensen igen och låt torka i minst sex timmar.
8

Fäst toppen. Denna panel kan vara insatt i en rektangulär konstruktion eller auto låda men kan vara större än den större om sub används som en bordsskiva. Lim, skruv, klämma och låt torka som med de föregående styckena.
9

Gör urtag för frontpanelen för att hålla högtalaren och porten (s). Caulk allt invändiga sömmar med silikon täta innan monteringen panelen. Tillåt upp till 15 timmar för torkning, eftersom täta avger gaser under torkning som kan urholka högtalare omger.
10

Bygg porten. Använd 3-tums PVC-rör - längden bestäms av högtalarens specifikationer. Flare de yttre ändarna av porten för sonic ändamål. Limma porten på baksidan av frontpanelen. Täta runt hamnen för att fullborda tätningen När limmet är torrt, och återigen låta täta torka i 10 timmar.
11

Fäst frontpanelen med hjälp av lim, skruv och klämma sekvens. Genom öppningarna i både fram-och baksida, fogmassa med silikon täta sömmarna av frontpanelen. Låt denna torka i minst 12 timmar.
12

Sand skåpet medan caulk torkar, och fylla försänkta skruvhål med trä kitt. Sand lätt en andra gång.
13

Montera bakstycket, en terminal kopp eller tallrik förstärkare. Se till att alla delar tydliga interna stag, hack stärkande att skapa tillräckligt med utrymme. Limma bakstycket på plats. Täta runt omkretsen av terminalen kopp eller tallrik förstärkare när limmet torkar och låt täta torka ordentligt.
14

Fäst anslutningstrådarna mellan baksidan bit och högtalaren. Fäst högtalaren med träskruv, sedan tillämpa icke-torkande täta runt konen omkrets för att bilda en lufttät tätning.
15

Avsluta skåpet, om så önskas, med träfanér, måla eller bets. Det finns hundratals av ytbehandlingar att välja mellan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81674.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.