Viktigt Subwoofer Box Building Tips

Samtidigt bygga en baslåda för en bil eller lastbil kan vara en lätt uppgift, bör människor minns flera bygg tips. Med hjälp av dessa tips kommer att resultera i en robust, välbyggd baslåda som inte bara har bra ljudkvalitet, men bra ljud prestanda också. Ljudkvaliteten är en bedömning av det ljud som produceras av subwoofern, medan ljudprestanda avser den volym som subwoofern uppnår. Välj rätt material
p Det är viktigt att välja rätt material för en baslåda. Byggandet av de flesta hemgjorda baslådor är från 3/4-tums medellång densitet fiberboard, samma material som proffsen använder. Denna träfiberskiva är extremt tålig och prisvärd. Dessutom kommer medium density fiberboard delas inte och splitter eftersom den består av träfibrer och lim.
Fäst sidorna ordentligt

Vid konstruktion av baslåda, det är viktigt att fästa ihop sidorna ordentligt. Med en kombination av snickarens lim och 2-tums skruvar, kommer den resulterande baslåda vara mycket stark. Tre skruvar längs varje söm bör vara tillräckligt, såvida baslåda är antingen väldigt lång eller mycket lång.
Skapa en lufttät tätning

Vid konstruktion av en förseglad subwoofer box, som är ett populärt val bland ljud entusiaster, är det viktigt att skapa en lufttät tätning. En liten tub med silikon fogtätning är det perfekta valet för att täta insidan av baslåda. Täck varje söm i baslåda med silikon fogtätning. Dessutom, eftersom silikon fogtätning kan frigöra ångor som kan skada en subwoofer, kan subwoofern rutan för att torka i minst 24 timmar efter försegling.
Välja en Terminal Cup

Aldrig köpa en låg kvalitet, billig terminal cup. Terminalen koppen fungerar som skärningspunkten mellan förstärkaren och subwoofern. En terminal cup kommer att ha två portar på varje sida, kopplade till antingen subwoofern eller förstärkaren. Om terminalen koppen går sönder eller faller sönder, kommer förstärkaren att inte kunna korrekt driva subwoofern. Välj en terminal cup som har lätt att använda kontakterna. Dessutom bör du vara medveten om att terminal koppar finns i olika storlekar. Välj en som är rätt storlek för subwoofer rutan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81520.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.