Car Sound System Installation Tips

Lägga till ett ljudsystem för din bil är ett sätt att öka dess värde och göra det sticker ut från andra modeller. Lägga volym, bas och förbättra kvaliteten på ljudet är möjligt med tanke på de rätta komponenterna. Installera ditt ljudsystem blir lättare om du planera i förväg och följa några grundläggande tips. Gör din forskning


Innan du installerar ett nytt ljudsystem, forskning de typer av utrustning som finns och bestämma vad som är bäst för dig. Förutom att arbeta inom din budget, försöka hitta högtalare, förstärkare och en mottagare som representerar ett bra värde och kommer att passa in i din bil med så få ändringar som möjligt. Prata med tekniker på en lokal stereo installation butiken och besöka en detaljhandel showroom för att testa mottagare du kan vara intresserad
koppla bort batteriet


För säkerhets skull , alltid koppla ur batteriet innan du börjar ditt ljudsystem installation. Du kommer att vara i nära kontakt med kablar som kan bära en kraftfull laddning, så att skydda dig själv och din utrustning, helt enkelt använda ett uttag för att koppla ur en av batterikablarna. Denna snabba steg gör att du kan arbeta säkert, även utan handskar.
Använd ett kabelnät


Det finns flera olika sätt att få din nya bil ljud Systemet kopplas till dina högtalare och batteri. Medan skarva kablar gör att du kan anpassa sig bara om någon mottagare för att passa in i någon bil, använd ett kabelnät i stället. Universal selar är tillgängliga från de flesta stereo återförsäljare och kommer att anpassa det system du väljer att ansluta till bilens högtalare med en enda kontakt. Skarvade kablar kan striden och rost över tid, skadar kvaliteten på ditt ljudsystem. Ett kabelnät är det bästa valet för hållbarhet och enkel installation.
Test Wire Joints
p Om du behöver gå nakna kablarna, försiktigt skala bort plastisoleringen och tvinna samman trådarna. Före lödning samman trådarna eller stänga upp din mottagare däck i instrumentpanelen, köra ett test för att se till att alla anslutningar fungerar. Slå på mottagaren och justera dina ljudkontroller för att se till att du har ljud i alla högtalare. Även programmet en radiostation och stänga av mottagaren då på att se till att din makt anslutningar arbete, och mottagaren håller sina minnesinställningar. När du har utfört ett lyckat test, kan du slutföra installationen.
Cover extra sladdar

Beroende på ditt ljudsystem är set-up, kan du sluta med oanvända kablar som leder från högtalarna eller receivern. I vissa fall kan dessa vara blå trådar som styr extra utrustning, till exempel en extern antenn eller avlägsna amp. Se till att dessa kablar är täckta med eltejp så att de inte kommer i kontakt med andra kablar och orsaka ditt nya system till kortslutning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81593.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.