Hur man använder en Mono Amp med två Subs

Använda två subs med en mono förstärkare har en stor fördel. Ansluta två subs till en mono förstärkare görs med vad som avses i elektriska termer som en "parallell anslutning," vilket minskar belastningen på förstärkaren med hälften. Detta resulterar i effektivare förstärkare makt och dessutom betydligt bättre bas. Saker du behöver
Avbitare
Wire strippor
Högkvalitativ högtalarkabel
Färgkodade band
Visa fler instruktioner
1

Mät avståndet mellan varje subwoofer och förstärkare. Lägg ca 5 inches till det totala avståndet, sedan klippa högtalarledaren med dina mått. Högtalarkabeln kommer att användas för att ansluta subs till förstärkare.
2

Skala av skyddshöljet från de positiva och negativa sidorna av var och en av dina två bitar av högtalarkabeln i båda ändar med hjälp av kabelskalare . Det bör inte vara mer än 3/4 tum men minst 1/2 tum av exponerad tråd vid slutet av varje kabel.
3

Lokalisera skruvterminaler på baksidan av förstärkaren . Nästan varje mono förstärkare kommer att ha två uppsättningar av skruvterminaler, två positiva och två negativa. Detta görs så att två subs kan anslutas till förstärkaren utan risk för skada på högtalarkablarna från att försöka tvinga två uppsättningarna i ett inlägg. Men de två positiva och negativa skruvterminaler samman inne i förstärkaren för att bilda en enda anslutning.
4

Anslut din första högtalarkabeln skruvklämman en genom att trä den positiva högtalarkabeln genom positiv bindning posta ögat, och den negativa kabeln genom negativet skruvklämman ögat. Dra åt skruvklämman ned på tala tråden genom att vrida den i en medurs riktning. Upprepa med den andra högtalarkabeln och andra uppsättning skruvterminaler.
5

Anslut den andra änden av högtalarkabeln till varje subwoofer. Var noga med att använda rätt polaritet (plus till plus och minus till minus). Det kan vara till hjälp för att markera högtalarkabel, subwoofers, och terminaler förstärkare med färgkodade tejp så att du kan identifiera vilka högtalarkabeln ansluter vilken subwoofer som uppsättning av förstärkare terminaler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80559.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.