Hur att installera två separata förstärkare i min bil

Installera två förstärkare bilstereo i bilen kan dramatiskt förbättra ljudkvaliteten och kraften i din stereoanläggning. Oavsett om du installerar en förstärkare för de inre höga range högtalare och en annan för en subwoofer, eller två förstärkare dedikerade till basar måste du köpa och installera en kabelsats som stödjer användning av flera förstärkare. Dessa två-amp kabelsatser levereras med alla komponenter som behövs för att korrekt installera flera förstärkare bilstereo i bilen. Saker du behöver
Kabelsats som stödjer två förstärkare
Kabelskalare /pressverktyg
Extra 16-gauge svart, röd och blå tråd
Extra 16-gauge flatstift
12-volts SPDT kraftrelä
skiftnyckel eller Ratchet och uttag verktygssats
Borrmaskin med diverse borr satt
Skruvmejselsats
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vilka multipel amp kabelsats att köpa genom att addera uteffekt (RMS eller kontinuerlig effekt) siffrorna för båda förstärkarna tillsammans. Den dokumentation som medföljer din förstärkare kommer att innehålla siffrorna effektnivåer. Du kommer att behöva dessa makt siffror när man väljer en lämplig kabelsats, förstärkaren kabelsats kommer att specificera intervallet förstärkare watt den kan stödja. Installera en kabelsats som har en märkeffekt lägre än vad förstärkarna kan producera kommer att hindra prestanda och orsaka skador på förstärkarna.
2

Koppla bort den negativa batterikabeln från bilens batteri för att undvika elektriska kortslutningar och skada när du installerar din kit förstärkare ledningar. Anslut strömkabeln till bilens batteri och installera den medföljande inline säkringen enligt kabelsats dokumentation. Använd en skiftnyckel (eller spärrnyckel verktyg med lämplig storlek socket) för att ta bort den positiva bulten batteri klämman, montera huvudströmbrytaren connecter och sedan sätta tillbaka den positiva batterikabeln till batteriet. Dra huvudströmbrytaren tråden till det område där förstärkarna kommer att installeras och fäst den större kontakten på kraftdistribution blocket medföljer kabelsats.
3

Dra ut din bilstereo med hjälp av de instruktioner som medföljer din bilstereo /stereo monteringssats och anslut två par RCA-kablar som medföljde förstärkaren kabelsats på baksidan av stereon. Anslut den blå fjärrpåslagning på tråd till motsvarande Remote för bly från stereon. Se din bilstereo dokumentation för rätt RCA-anslutningar för din applikation.
4

Kör och dölja fjärrpåslagning på bly-och RCA-kablar från stereo till förstärkaren installera plats i fordonet. För vissa tillämpningar kan det vara enklare att dra kablarna och sätt på bly innan du ansluter dem till stereon. Använd din tråd crimpers att krusa en spade terminal levereras i kabelsats till den blå fjärrpåslagning på bly, sedan ansluta kabeln till numret "86" terminal av reläet.
5

Bestäm montering områden hos förstärkarna och borra monteringshålen med en borr med av lämplig storlek borr. Vid borrning av hål för att montera förstärkarna ordentligt i fordonet, se till att du inte penetrerar några bränsleledningar eller kritiska komponenter under bilen. Säkra förstärkarna på monteringsytan med de medföljande skruvarna förstärkarna.
6

Skär lämplig mängd mindre lastprofil strömkabeln för båda förstärkarna och crimp om lämpliga ringkabelskor. Anslut strömkablarna för båda förstärkarna till de återstående terminalerna på kraftdistribution blocket enligt kabelsats /förstärkare dokumentation. Hitta en lämplig metall marken på fordonet och anslut den huvudsakliga jordledningen till det ordentligt.
7

Anslut den huvudsakliga grunden till den återstående jordledningen fördelning block som medföljde kabelsats. Skär lämplig mängd mindre lastprofil jordledning och bifoga det till förstärkarna med ringkabelskor, då säkert att de två återstående anslutningarna på jordledningen fördelningsblocket
8

Skär två längder av blått 16. - gauge tråd, strippa ¼-tum av isoleringen från ändarna och tvinna ihop de två kablarna i ena änden för att bilda ett "V" Installera en spade kontakt där trådarna tvinnas samman, anslut sedan flatstiftet till numret "87 "-anslutningen på reläet. Klipp lämpliga längder av svart och rött 16-gauge wire och installera flatstift till ena änden på varje tråd.
9

Anslut den svarta kabeln till numret "85" anslutningen på reläet och den röda tråden till numret "30." Anslut den röda kabeln som leder från reläet till den positiva strömkabeln fördelning blocket. Anslut den svarta kabeln från reläet till jordkabeln distributionen blocket.
10

Dubbelkolla dina kabelanslutningar och anslut bilens negativa batterikabeln till batteriet. Slå på stereon för att kontrollera att allting fungerar. Justera förstärkarens förstärkning, bas och crossover kontroller enligt sina respektive installationsmanualer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81567.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.