Hur man testar en bilstereo med en variabel Strömförsörjning

Installera en bilstereo till ett fordon kan vara ett betydande åtagande beroende på applikation. Det kan vara nedslående att installera en bilstereo i bilen bara för att finna ut enheten inte fungerar eller har operativa brister. Att ha en rörlig strömförsörjning till hands som har förmågan att producera mellan 12 och 14,4 volt DC kan du testa bilstereon innan du installerar det på din bil. Saker du behöver
Bilstereo Variabel strömförsörjning
Högtalarkabel
Spare audiohögtalare
Wire strippor
Paper clip
Visa fler instruktioner

1

Ställ din bilstereo, audio högtalare, högtalarkabel, strippor tråd och strömförsörjningen på ett lämpligt bord eller arbetsbänk. Koppla in bilstereo ledningsnät i baksidan av stereoanläggning. Vrid den röda kontinuerlig effekt tråd och den gula "Switched" tråd av bilstereons sele tillsammans. Använd tråd strippor att ta bort om 1/4-tums av isoleringen från änden av ledningarna om det behövs.
2

Anslut den tvinnade ihop de röda och gula ledningarna i bilstereons sele till den positiva ( röd +) terminalen på strömförsörjningen. Anslut den svarta kabeln från bilstereons sele till den negativa (svarta -) strömförsörjningsterminal. Ställ in variabeln nätaggregatets spänning mellan 12 och 14 volt likström och anslut den till ett närliggande vägguttag (se din strömförsörjning bruksanvisning för inställning av spänningen).
3

Hook en liten längd av högtalarkabel till ljud talarens negativa och positiva terminalen leder. Anslut den andra änden av högtalarkabeln till motsvarande negativa och positiva anslutningar högtalarkablar på bilstereon sele för vänster fronthögtalare. Om talaren leder på kablaget inte är tydligt märkta, se bilstereons installationsguide att ta reda på vilka leder du behöver använda (vissa bilstereo har diagrammet sele ledningar trycks ovanpå om metallchassi).

4

in ett uträtat gem i antennuttaget på baksidan av stereoanläggning så att du kommer att ha en provisorisk antenn medan testning. Slå på bilstereon enligt insatsen som medföljde enheten. Sök efter tillgängliga radiostationer i ditt område för att testa dina högtalare eller infoga en test-cd om stereon kom utrustade med en CD-spelare.
5

Lyssna för klart ljud som kommer ut av testet högtalaren. Stäng av bilstereon, haka testet högtalaren från den främre vänstra högtalaren leder i selen. Testa de återstående högtalarkanaler genom att haka upp testet högtalaren till lämpliga sele ledningar (se selen kopplingsschema i din dokumentation för korrekta anslutningar högtalare bly).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81566.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.