Alpine Type-S Subwoofer Wiring Typer

Det finns tre grundläggande stilar av ledningar en Alpine Type-S subwoofer till bil förstärkare. Serie och parallell kabeldragning används för flera subwoofers, medan en enda subwoofer-system kan installeras med hjälp av någon metod. Före kabeldragning dina subwoofers till förstärkaren, kontakta tillverkaren manualer för såväl alpina Type-S subwoofers och förstärkaren. Tillverkaren manualer kommer sannolikt rekommendera en viss ledningsdragning metod över en annan, eftersom ledningarna metod som används är beroende av antalet subwoofers, av typ av förstärkare och impedansen av en subbas. Single Subwoofer System

En enda subwoofer-system är det enklaste typen av tråd. Denna wiringtyp kräver att en anslutning göras mellan den positiva polen på förstärkaren och den positiva polen på subwoofern. Den negativa polen på förstärkaren måste dessutom vara ansluten med den negativa polen på subwoofern. Nästan varje subwoofer box kommer att ha en terminal cup som gör det möjligt för förstärkaren att ansluta till subwoofern.
Parallell kabeldragning

Parallella ledningar typer används för att ansluta flera subwoofers och används för att sänka impedansen hos subwoofer. Detta ökar den kraft som matas till var och en av subwoofer. Parallell kabeldragning innebär att ansluta förstärkaren till en subwoofer då den andra subwoofer till den första subwoofern. De positiva terminaler kommer alltid anslutas med varandra medan de negativa terminalerna kommer att anslutas separat.
Seriekoppling

seriekoppling ökar impedans subwoofers och kommer att minska akustisk output. Detta kopplingsschema kan krävas av vissa subwoofer och kombinationer förstärkare och är särskilt användbar i bak-fyllning eller center-kanal högtalare. I detta ledningar stil, kommer den positiva polen på förstärkaren kontakt med den positiva polen av en av subwoofers. Den negativa anslutningen hos förstärkaren kommer att förenas med den negativa polen av den andra subwoofer. De återstående anslutningar kommer att göras mellan subwoofers.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81410.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.