Hur Wire Högtalare för Max Bass

Få bästa basen från högtalarna har mycket att göra med hur de är kopplade och inrättas. Speaker system varierar från enkel stereo till 7.1 kanals inställningar. Alltid, är en bra basåtergivning en viktig komponent i ditt ljudsystem. Basåtergivningen av installationen beror på olika faktorer, inklusive ledningar, ställning, polaritet, rummets akustik och din utrustning. Här är några tips att tänka på när ledningar högtalare för maximal bas, för att få jobbet gjort rätt. Saker du behöver
Erforderlig längd 14 AWG-kabel.
Trådskalare
Visa fler instruktioner
Wire Högtalare för Max Bass
1

Matcha impedansen av högtalarna mot din förstärkare (enligt märkning på utsidan av rutorna). En lägre impedans högtalaren kommer att dra för mycket ström ur din förstärkare och kan skada den. En högre impedans högtalaren kommer bara att ge dig en sub-par prestanda.
2

Hitta rätt platser för att placera dina högtalare. De huvudsakliga främre högtalarna bör vara lyssnarens öra nivå. Högtalarna ska placeras på ett avstånd av 6-10 meter beroende på lyssnande scenen. För optimal bas, placera högtalarna närmare en vägg. Om du använder en subwoofer, placera den nära väggen, mellan de främre vänster och höger högtalare.
3 högtalare

Wire till förstärkaren. Var noga med att upprätthålla polaritet. Att vända polariteten på högtalarna kommer att resultera i ljud som är ur fas. Detta kommer att resultera i vågor som tar ut varandra och därmed din bas låter platt. De flesta trådar har färgkoder på dem och på så sätt upprätthålla polariteten ska vara enkelt. Använd 14 AWG för ledningar högtalare som kräver en kabellängd på upp till 20 meter. Om du behöver ha en längre tråd, byta till 11 AWG-kabel. Använd 11 AWG-kabel för subwoofern.
4

För att förbättra ljudet, justera dina delningsfrekvenser. Beroende på individens smak, välja en stramare bas (lägre delningsfrekvens) eller ett lösare en (högre delningsfrekvens).
5

hårda ytor i ditt golv, väggar och fönsterrutor ska framhäva högre frekvenser och dränka basen. Använd mattor och tunga gardiner för att förbättra din bas. Spendera pengar att sätta träpanel på väggarna kan ge de bästa effekterna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80562.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.