Hur man avkoda en bilradions Kabeldragning 101

En bil radions ledningar kan se skrämmande vid första anblicken, men alla trådarna i den där regnbågen råttbo bakom instrumentbrädan faktiskt organiseras på ett mycket logiskt sätt. Även om inga två tillverkares system är exakt samma, kan du göra några generaliseringar om vad som väntar när du installerar en eftermarknad stereo. Med lite förberedelser, kan nästan vem som helst med viss elektrisk erfarenhet monterar ett kabelnät och få radion igång. Saker du behöver
Computer
Tryckt
Ink
Papper
Visa fler instruktioner
1

Identifiera de 12 V-ledningar. Du hittar upp till tre av dessa: a bytte 12-volts kabel som levererar ström när tändningsnyckeln är på, ett ljus instrumentpanel makt som antingen driver en glödlampa i radio ansiktet eller utlöser det att tona ned displayen för " natt "-läget, och möjligen en alltid-på 12-volts kraftkälla för att hålla tiden och förinställningar på din radio. Den typiska eftermarknaden radion använder en röd tråd för den bytte källa, en gul en för alltid-på batteri och en orange för strålkastare switch.
2

Notera antennen och jordledningar. Antennkabeln är lätt att hitta, eftersom äldre trådar ofta använder en skruv-in, metall kontakt separat från resten av radions ledningsnät. Nyare radioapparater kan använda en antenn tråd införlivas ledningsnätet. Bilar med elstyrda antenner kommer ofta införliva antennen turn-on trigger wire in med förstärkaren turn-on. Marken är vanligtvis antingen en tjock, svart tråd eller ett flätat stål tjuder ansluten till radion.
3

Hitta högtalarkablarna, som typiskt mindre i diameter än resten av viror, och buntas ihop i grupper om fyra eller fler. De finns i färger som du normalt inte skulle förvänta sig att se i ett elektriskt system: Du kan ofta hitta en högtalarkabel av en solid färg jämfört med en annan med en svart, vit eller färgad rand på det, fast tråden är i allmänhet positiv tråd för den högtalaren medan den randiga tråden är det negativa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81103.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.