Konvertera en bilstereo till ett garage Stereo

Om du har en extra däck bilstereo kan du sälja den eller göra en stereo för ditt garage. Ett projekt som detta har många alternativ. Du kan bygga anpassade däck kapslingar, förstärkare, anpassade kapslingar högtalare och strömförsörjning med bilagor. Det är bäst att börja med grunderna och uppgradera som lust och motivation diktera. Saker du behöver
Blandade längder och mätare för tråd
Wire nötter eller rumpa kontakter
Löd (tillval) katalog Lödkolv (tillval) katalog eltejp eller krympslang
12 -volts bilbatteri eller marin batteri
12-volts bilbatteri laddare
batteripolen kontakter
högtalarkabeln
Högtalare
Wire strippor
Maskeringstejp
Pen

Visa fler instruktioner
1

Borsta på pressning och lödning tekniker. Kom ihåg att varje anslutning måste täckas med krympslang eller eltejp.
2

Skaffa ett kopplingsschema för stereon däck. Olika däck använder olika färger för sin makt behov. Det viktigaste är att veta vilka kablar behöver positiv effekt och som är jord (negativ). Noggrant märka varje tråd med tejp och en beskrivning. Generellt däck har två ledare för att ta emot 12 volt för kraft och en för jord (negativ). En positiv tråd levererar konstant ström till enheten (för att hålla klockan och förinställda stationer), och den andra kabeln bara ger ström för att driva stereon när bilen är påslagen. Skala av ca 1/2 tum av isoleringen från varje av dessa trådar. Tvinna ihop ändarna av de två positiva trådarna och märka dem som "+12 V". Skala ca 1/2 tum av isoleringen från den negativa jordkabeln.
3

Bestäm vad du ska använda som en kraftkälla. Du kan använda en 12-volts bil-eller marin batteri. Den positiva polen på batteriet måste anslutas till trådparet märkt "+12 V". Du kan använda lod eller falsning kontakter, men se till att du isolerar dem med antingen krympslang eller eltejp. Den negativa polen på batteriet måste anslutas till kabeln märkt "marken". Batteriet kommer så småningom att behöva laddas, vilket kan åstadkommas med hjälp av en batteriladdare.
4

Ett alternativ till att använda ett batteri till ett nätaggregat är att använda en 12-volts källa som kan anslutas till en vägguttag för konstant effekt. En gammal dator strömförsörjning fungerar. Använd en voltmeter för att bestämma vilka ledningar som kommer från nätaggregatet är de 12-volts positiva och negativa kablarna. Skarva kablarna strömförsörjningen till lämpliga trådar stereo makt. Dessutom säljer din lokala elektronikaffär ett 12-volts nätaggregat som kan användas för att ge ström till stereon.
5

Anslut kablarna till en uppsättning högtalare. Kopplingsschemat kommer att berätta vilka trådar som kommer ut ur däcket går till vilken högtalare (vänster och höger, och möjligen fram och bak). Fäst högtalarkabeln till var och en av högtalarkablarna som kommer från däck med löd eller krimp kontakter, och fäst den andra änden till högtalarna. Använd krympslang eller eltejp för att isolera alla utsatta ledningar.
6

Anslut en antenn till stereons antennuttag om din enhet har en radio.
7 p Om du så lust, kan du bygga nu en inneslutning för stereo och strömförsörjning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80919.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.